Home > Heerlijk buurtfeest voor opening speelterrein Kamiel Topweg/Cosynmolen in De Panne

Heerlijk buurtfeest voor opening speelterrein Kamiel Topweg/Cosynmolen in De Panne

Geschreven op 5 mei 2022 om 14:20 door Mario De Wilde

Het speelterrein in de Kamiel Topweg / Cosynmolen werd vorig jaar volledig opnieuw aangelegd. Ontmoeting en samen spelen staan er centraal … een openingsfeest kon dan ook niet ontbreken! Gisteren werd de hele buurt uitgenodigd voor een hapje en een drankje, en dat resulteerde in een gezellig buurtfeest. Het speelterrein kwam tot stand in samenwerking met Natureplay, dat aan de slag ging met de wensen van de buurt. Samen met het lokaal bestuur en extra input van de kinderen, kreeg het speelterrein zijn definitieve, originele vorm. De unit Groen van het lokaal bestuur zorgde voor de fijne groene afwerking. Een wedstrijdje om het snelst het parcours afleggen of gezellig een babbeltje op de 6-zitjes-schommel … Ontmoeting en samen spelen staan er centraal. Kostprijs: € 90.000.

MEER DAN EEN SPEELTERREIN
Het speelterrein werd ondertussen al door heel wat kinderen uitgetest, maar met dit speelterrein wilde het bestuur niet enkel een plek voor de kinderen creëren. Het is zeker en vast ook een ontmoetingsplek voor de hele buurt en de start van tal van nieuwe initiatieven om kinderen en hun ouders plezier en ontspanning te bieden. Stéphane Buyens, schepen van Jeugd: “We zijn blij van zoveel blije mensen te zien vandaag, geniet van jullie plekje, draag er goed zorg voor. En zorg ook goed voor elkaar!”

BUURTFEEST
Uitstel is geen afstel: de buurt had nog een openingsfeest van het speelterrein te goed! Op woensdag 4 mei werd de hele buurt uitgenodigd voor een hapje en een drankje, en dat resulteerde in een gezellig buurtfeest. De kinderen wisten punten te verzamelen met leuke spelletjes om zo een drankje in Bar Buur te scoren. Lekkerbekken kwamen aan hun trekken met de wereldberoemde wafels van Hotel aan Zee – naar eigen smaak te versieren. Bovenal werd er genoten van een middag spelen met vrienden en vriendinnen, met plaatjes van Jeugdhuis Ter®minus On Tour. De hele buurt was betrokken, zo werd Bar Buur opengehouden door leerkrachten van de Sint Pietersschool. Ook de zon was van de partij … àlle ingrediënten voor een geslaagd buurtfeest! Bram Degrieck, burgemeester: “Iets nieuws, dat vraagt om een feestje. Samen wafels eten mocht eind vorig jaar niet door corona, daarom maken we dat vandaag goed. Geniet van jullie nieuwe plekje. En natuurlijk mag je af en toe kattenkwaad uitsteken, maar niet te veel hé…”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.