Home > (H)Eerlijk: Brugs echtpaar vindt diamanten ring twv € 5000 terug die Marie-Jeanne (84) verloren was

(H)Eerlijk: Brugs echtpaar vindt diamanten ring twv € 5000 terug die Marie-Jeanne (84) verloren was

Geschreven op 1 april 2023 om 13:41 door Mario De Wilde

Vlak na de herdenkingsviering en nieuwjaarsreceptie van ‘Male Waar Wij Wonen’ (half januari) verloor de 84-jarige Marie-Jeanne Pierens (mama van oud-schepen Philip Pierins) haar dimanten ring op het kerkplein van Male. Omdat ze kort na het voorval naar het buitenland vertrok, kon ze moeilijk nog een zoektocht beginnen. Nochtans was het een emotioneel sieraad omdat ze ring als laatste cadeau gekregen had van haar echtgenoot André. Beiden hadden jarenlang een gordijnen-, stoffen- en verfzaak in het de Suvéestraat. Marie-Jeanne Pierins: “Ik sukkelde een beetje met mijn gezondheid en was wat vermagerd en wellicht daardoor ben ik de ring verloren. Ik was er echt helemaal kapot van”.

We schakelen de tijdscapsule even door wanneer Brigitte Blauwet en haar echtgenoot Herman Van Parijs op hetzelfde Peellaertplein een wandeling maken en Herman tussen de bladeren met zijn voet tegen een metalen voorwerp schopt. Bleek het de ring van Marie-Jeanne Pierins te zijn. Meteen werd er aangifte gedaan met de politie die intussen ook al op de hoogte was van het verlies van de ring. Herman Van Parys: “We zijn op een bijzonder hartelijke manier door de politie ontvangen en die prezen ons omwille van de eerlijkheid. Maar ik vind het eigenlijk niet meer dan normaal dat we de ring van Marie-Jeanne- teruggevonden hebben.” Deze middag werd in het bekende restaurant Duc De Bourgogne in hartje Brugge officieel weer overhandigd. Marie-Jeanne was zo blij dat ze het echtpaar uit Brugge trakteerde op een fantastisch etentje. Alles ging door in aanwezigheid van voorzitter Carlos De Rock (rechts) van ‘Male Waar Wij Wonen’. Eind goed, al goed….

3 reacties

Bénédicte Houtteman
Geschreven op 2023-04-03 18:31:19
Male is en blijft een bijzondere plaats voor me vol leuke herinneringen. De tijd dat Male op de kaart stond dank zij Carlos. Zonder Carlos....geen Male zoals Jean Pierre Lambrecht zei op mijn verjaardagsfeestje samen met Annie en Agnes. Heel mooi gebaar van de eerlijke vinder. Heel nobel !!
Roos Ingelbeen
Geschreven op 2023-04-03 15:53:59
Eerlijkheid is een van de mooiste zaken die bestaat. Super voor al de mensen die erbij betrokken zijn.
De Rock Carlos
Geschreven op 2023-04-02 19:38:19
Heerlijk artikel en eerlijke vinder

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.