Home > (H)eerlijk Brugge op 6 en 7 mei pakt uit met extra large versie

(H)eerlijk Brugge op 6 en 7 mei pakt uit met extra large versie

Geschreven op 30 maart 2023 om 07:38 door Mario De Wilde

Brugge maakt zich op voor (H)eerlijk Brugge, hét festival dat draait rond duurzame voeding. Deze zesde editie wordt een extra large versie, (H)eerlijk Brugge spreidt zich uit over het volledige weekend van 6 en 7 mei 2023. Centraal dit jaar staat het thema (on)kruiden. Schrijf je in voor een workshop, volg een demo mee, luister naar inspirerende verhalen of proef zelf tijdens het diner, de brunch of op het marktplein.

(On)kruid bestaat niet
Ooit al geproefd van vogelmuur, duizendblad of daslook? Veel planten bestempelen we als onkruid. We doen er alles aan om ze te verwijderen, maar kijk eens verder? Dan merk je als snel hun verborgen troeven. Ze geven niet alleen extra smaak in de keuken, ze zijn ook werkzaam in tal van toepassingen en zijn een grote meerwaarde voor de biodiversiteit.

Op het programma
Door het succes van de voorbije jaren wordt deze editie een extra large versie. Dat betekent niet één maar twee dagen (H)eerlijk Brugge! Op zaterdag 6 mei trapt het festival af met een live kookbattle voor jeugdbewegingen georganiseerd door Foodwave. Fans kunnen hun favoriete team naar de overwinning supporteren. ’s Avonds proef je hoe Brugge smaakt en schuif je aan voor een driegangendiner gebracht door Grand Café De Republiek en Het Paradijs. Op het menu staan enkel lokale en seizoensgebonden producten. Dag één van het festival rond ‘goed gekruid’ af met een reeks inspirerende verhalen van mensen die gepassioneerd met kruiden bezig zijn. Passeren de revue: Ben Brumage (Forest to plate), Ann Vansteenkiste (Curiosithee), Uther & Margot (Bijwonder Bijzonder) en Bart Neirinck (Grondig Anders).
Op zondag 7 mei houdt het festival grotendeels vast aan het succesrecept. Zo geniet je ‘s morgens van een brunch samengesteld door Lekker Van Hier en proef je de hele dag door van allerlei duurzaam lekkers geserveerd door de leden van het Brugs Food Lab op het marktplein. Nieuw dit jaar is dat je de hele dag kan aansluiten bij workshops of experts aan het werk kan zien tijdens heel wat demonstraties. Trek bijvoorbeeld op wilde kruiden safari in de Brugse binnenstad, leer hoe je huis- en tuinkruiden langer kan bewaren of hoe je (on)kruiden verwerkt in zeep, voeding of middeltjes met geneeskundige werking. Er is ook een programma speciaal voor kinderen.

Samen genieten van duurzame voeding
(H)eerlijk Brugge zet enerzijds de sector van duurzame voeding in de kijker en laat zo een breed publiek op een laagdrempelige manier kennis maken met lokale en seizoensgebonden producten. Maar het festival mikt anderzijds ook gewoon op gezelligheid, mensen samenbrengen en heerlijk genieten van alles wat je ziet, hoort en proeft. De gemoedelijke sfeer en de fabelachtige setting van het Brugse Astridpark maken van (H)eerlijk Brugge een ideale uitstap met het hele gezin!

Schepen van Klimaat, Energie en Milieubeleid Minou Esquenet: “Gezond, lokaal en duurzaam eten is de toekomst. Als stad van en voor foodies, pionieren we in Brugge verder met lekkere voeding, geproduceerd en klaargemaakt met respect voor mens, dier en planeet. Heerlijk Brugge laat zien hoe lekker en leuk het is om bewust voor gezonde en duurzame voeding te kiezen. Ook dit jaar kan je tijdens (H)eerlijk Brugge ondernemers en organisaties leren kennen die zich in onze gastronomische stad met veel enthousiasme inzetten voor kwaliteitsvol voedsel. De leden van ons Brugse Food Lab laten iedereen tijdens dit weekend graag genieten van de vele facetten van (h)eerlijke voeding. Voor deze editie van (H)eerlijk Brugge zetten we kruiden in het zonnetje. Ik nodig iedereen uit om zich te laten inspireren door deze niet te onderschatten smaakmakers.”

(H)eerlijk Brugge
6 & 7 mei 2023, Astridpark
Het programma nalezen en inschrijven voor het diner, de verhalenavond, brunch en workshops kan via www.brugsfoodlab.be/heerlijkbrugge

(H)EERLIJK BRUGGE IS EEN ORGANISATIE VAN HET BRUGS FOOD LAB, DE REPUBLIEK EN DIENST KLIMAAT, MILIEU EN DIERENWELZIJN.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.