Home > Heel wat extra centen voor de Diksmuidse verenigingen

Heel wat extra centen voor de Diksmuidse verenigingen

Geschreven op 18 augustus 2020 om 13:59 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur verdubbelt de subsidiepot voor de Diksmuidse verenigingen. De verenigingen ontvangen hun toegekende bedrag tegen eind augustus op hun bankrekening. Dit is een actie uit het beleidsplan ’86 acties voor 8600’. Verenigingen brengen leven in onze stad. Het stadsbestuur is hen erg dankbaar voor hun engagement en inzet en besliste daarom om een verdubbeling van de subsidiepot voor verenigingen op te nemen in het beleidsplan. We ondersteunen financieel 165 verenigingen met een totaal bedrag van net geen 260.000 euro, zonder één vorm van administratieve last op te leggen. Deze verenigingen situeren zich over 5 sectoren, sport, jeugd, cultuur, senioren en welzijn.

Noodfonds Vlaamse Regering

De Vlaamse Regering kende een Vlaams noodfonds toe aan steden en gemeenten als ondersteuning voor de sport-, jeugd-, en cultuurverenigingen. Bij uitbreiding kiest het bestuur er voor om in Diksmuide ook de senioren- en welzijnsverenigingen extra te ondersteunen. Vanaf 2021 wordt de globaal verdubbelde subsidiepot herverdeeld op basis van nieuwe criteria. De gemeenteraad buigt zich eind augustus over de nieuwe reglementen hiervoor.

Geen administratieve last

Dit jaar wordt de subsidie automatisch gestort, de verenigingen hoeven hiervoor niets meer te ondernemen. Vanaf volgend jaar is het wel terug noodzakelijk om een dossier in te dienen om de subsidie te ontvangen.

Dankjewel voor jullie engagement, verenigingen

Het jaar 2020 dwong ons om even op die pauzeknop te duwen en afstand te bewaren. Maar we voelen bij de mensen in de verschillende verenigingen nog steeds een enorme drive en heel veel goesting om de werkingen terug te starten. En dat maakt ons trots. Dankjewel hiervoor!

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.