Home > Havenschool VTI Zeebrugge wil extra inzetten op opleiding logistiek

Havenschool VTI Zeebrugge wil extra inzetten op opleiding logistiek

Geschreven op 5 april 2024 om 08:09 door Mario De Wilde

In een unieke samenwerking tussen Havenschool VTI Zeebrugge, de gerenommeerde heftruckleverancier Van den Dorpe en bedrijfsopleidingscentrum Brevet wordt de opleiding logistiek van de school naar een nieuw niveau getild. Net voor de start van de paasvakantie werden een gloednieuwe heftruck, reachtruck en stapelaar geleverd via speciaal transport, om ingezet te worden voor de opleiding van toekomstige heftruckchauffeurs.

Het partnership tussen de Havenschool VTI Zeebrugge, Opleidingscentrum Brevet en Van den Dorpe is een voorbeeld van hoe onderwijsinstellingen en bedrijven hand in hand kunnen werken om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en de aansluiting met de arbeidsmarkt te versterken. Het nieuwe opleidingscentrum logistiek van de school zal door Brevet gebruikt worden als lokale hub voor gecertificeerde bedrijfsopleidingen tot heftruckchauffeur. In ruil daarvoor krijgen de leerlingen logistiek de mogelijkheid om gebruik te maken van de nieuwste apparatuur.

“We zijn verheugd om deze samenwerking aan te kondigen,” zegt directeur van Havenschool VTI Zeebrugge, mevrouw Joke Knockaert. “Dankzij de steun van Van den Dorpe en Brevet kunnen we onze studenten voorzien van state-of-the-art apparatuur, waardoor ze beter voorbereid zullen zijn op hun toekomstige carrière in de logistieke sector.”

De heer Dignum Bossuyt van Safety & Education Centre Brevet, benadrukt het belang van dergelijke initiatieven voor de industrie: “Het is essentieel om te investeren in de opleiding en ontwikkeling van jong talent in de logistieke sector. Door samen te werken met onderwijsinstellingen zoals de Havenschool VTI Zeebrugge kunnen we ervoor zorgen dat toekomstige werknemers beschikken over de nodige vaardigheden en expertise om te slagen in onze branche.”

De levering van de nieuwe apparatuur markeert het begin van een veelbelovende samenwerking tussen de Havenschool VTI Zeebrugge, Van den Dorpe en Brevet. Samen streven ze ernaar om de opleiding logistiek te versterken en studenten de beste kansen te bieden in de steeds evoluerende wereld van de logistiek en supply chain management.

 

Foto: leerkrachten logistiek: Elien Vandendriessche, René Wellecomme, Philippe Lefief, Kris Debuck bij de levering van de nieuwe reachtruck

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.