Home > Haven van Oostende heeft straks ook een Von Karman Institute

Haven van Oostende heeft straks ook een Von Karman Institute

Geschreven op 23 december 2021 om 09:51 door Mario De Wilde

Het von Karman Institute for Fluid Dynamics (VKI) opent binnenkort een kantoor in het havenhuis van Haven Oostende. Dat bevindt zich in de vroegere zeevaartschool. VKI is een internationale educatieve en wetenschappelijke organisatie zonder winstoogmerk die werd opgericht in 1956. Ze verricht en bevordert voornamelijk onderzoek op het gebied van vloeistof- en aerodynamica. De aanwezigheid van het von Karman Institute is ongetwijfeld een meerwaarde voor het havengebied.
Het von Karman Institute biedt postuniversitair onderwijs aan en voert in samenhang daarmee hoogtechnologisch onderzoek uit in de stromingsdynamica. Deze cursussen hebben in de loop der jaren wereldwijde erkenning gekregen voor hun hoge kwaliteit, die het resultaat is van een zorgvuldige keuze van onderwerpen die actueel zijn en docenten die bekend staan om hun excellentie. Studenten uit verschillende NAVO-landen volgen er onderwijs.

VKI heeft drie afdelingen, namelijk lucht- en ruimtevaart, milieu en toegepaste vloeistofdynamica, en turbomachines en voortstuwing. Eén van de fundamenten van Haven Oostende is de aandacht voor en het ondersteunen van innovatieve sectoren, waaronder alles wat te maken heeft met energietransitie. Innovatie is de stuwende kracht in de havenwereld. Het von Karman Institute is hierin een toonaangevend instituut en heeft zo een goede partner gevonden in Haven Oostende, want innoveren kan een Haven niet alleen. Daarvoor zijn bedrijven en andere partners nodig.

Haven Oostende heeft ruimte beschikbaar met een makkelijke toegang tot water, schone energie en een goed wegennet. Samen met het von Karman Institute zal ze verder innovatieve wegen inslaan, wat noodzakelijk is om zich te wapenen voor de toekomst. De komst van het von Karman Institute is een grote plus voor de Haven. Charlotte Verkeyn, Voorzitter Haven Oostende en Schepen van Ondernemen: “Het economisch weefsel van een stad wordt versterkt door de aanwezigheid van onderzoeks- en kennisinstellingen. De band van de Haven met het von Karman Institute is een nieuwe stap in het creëren en versterken van clusters die duurzame werkgelegenheid met zich meebrengen”.

Dirk Declerck, CEO – Gedelegeerd Bestuurder Haven Oostende en Peter Grognard, Managing Director van het von Karman Institute beamen: “Het openen van een kantoor is een eerste, misschien bescheiden stap, maar als geboren en getogen Oostendenaars zijn we verheugd dat deze link tussen de Haven en het von Karman Institute gelegd werd”.

Foto 1: Charlotte Verkeyn (Voorzitter Haven Oostende en Schepen van Ondernemen) – Peter Grognard (Managing Director von Karman Institute) – Dirk Declerck (CEO en Gedelegeerd Bestuurder Haven Oostende) – Lara Braems (PR- en communicatieverantwoordelijke Haven Oostende)

Foto 2: Peter Grognard (Managing Director von Karman Institute) – Charlotte Verkeyn (Voorzitter Haven Oostende en Schepen van Ondernemen) – Dirk Declerck (CEO en Gedelegeerd Bestuurder Haven Oostende)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.