Home > Half april brengt KMV De Leiezonen uit Desselgem opnieuw een ‘andere fanfare’

Half april brengt KMV De Leiezonen uit Desselgem opnieuw een ‘andere fanfare’

Geschreven op 26 maart 2024 om 08:55 door Mario De Wilde

Op 11, 12 en 14 april brengt KMV De Leiezonen met FanfarAnders een nieuw muzikaal theater in De Schakelbox te Waregem. Op donderdag en vrijdag om 20 uur en zondag om 11 uur ontvangt het Desselgemse fanfareorkest ‘Fanfaranders: OWLA?!. Wat op het eerste gezicht lijkt op een serene voorstelling, ontaardt al snel in een verrassend totaalspektakel vol wendingen, verhalen en vooral muziek.

“Dit jaar brengen we opnieuw een “ander” concert. Waar andere orkesten vaak een zittend concert geven, proberen we met FanfarAnders het publiek te verrassen”, legt Kasper Vanoverbeke, voorzitter van KMV De Leiezonen uit. “Het belooft alvast een onverwachte avond te worden voor de bezoeker.”
KMV De Leiezonen brengt muziek op hoog niveau. Dit jaar nodigen ze een topsolist uit.

“Kevin Van Giel is 1ste solist euphonium bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische luchtmacht, hoofddocent aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en principal euphonium bij Brassband Willebroek. We zijn dan ook verheugd over deze samenwerking. Het zet Desselgem nog eens in de hafabra-spotlights”, vertelt Hans Debrabandere, organisator van deze voorstellingen.
Goede doel
Deze voorstellingen staan ook in het teken van het goede doel. “Voor het eerst in het bestaan van onze fanfare koppelen we onze productie aan het goede doel”, legt Hans Debrabandere uit. “Vorig jaar brachten we een bezoek aan Lander Blomme uit Waregem, een jongen met een meervoudige beperking en een grote fanfare-fan. Hij kon toen wegens een operatie niet uit bed. Ons bezoek bracht zoveel teweeg bij onze muzikanten dat we meer wilden doen. Daarom spelen we dit jaar ten voordele van SoMiVal vzw, een sportclub voor mindervaliden.”

Tickets voor deze indrukwekkende productie van KMV De Leiezonen: Fanfaranders -OWLA?! zijn online beschikbaar en reserveer je via https://www.kmvdeleiezonen.be/owla.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.