Home > Grote zorgen om versleten dak van sporthal Den Akker in Oedelem

Grote zorgen om versleten dak van sporthal Den Akker in Oedelem

Geschreven op 29 december 2021 om 09:36 door Mario De Wilde

Wie regelmatig gaat sporten in de Oedelemse sporthal Den Akker, weet dat er voortdurend water doorsijpelt via het verouderde en versleten dak. Begin 2019 lag daarom het voorstel op tafel om 500.000 euro in te schrijven in de gemeentelijke begroting voor de totaalrenovatie van het dak. “Toch weigert de bestuursmeerderheid al meer twee jaar om actie te ondernemen. Dat bleek opnieuw tijdens de gemeenteraad van 17 december 2021. De meerderheid heeft zelfs geen enkel idee over de huidige staat van het dak. De vraag stelt zich hoe lang de dakconstructie het nog standhoudt en hoe lang sportverenigingen nog terecht kunnen in de sporthal”, aldus gemeenteraadslid Lode Vanneste. Hij dringt aan om zo snel mogelijk de nodige herstellingen uit te voeren.

Sommige delen van het dak van de sporthal in Oedelem zijn van hoge leeftijd en sterk versleten. “De huidige bestuursploeg weet al sinds 2019 dat een totaalrenovatie zich opdringt. Aanvankelijk was het de bedoeling om 500.000 euro te voorzien in de gemeentelijke begroting. Toch werd dit dossier in 2019 volledig geweerd uit de meerjarenplanning”, stelt gemeenteraadslid Lode Vanneste.

Renovatie maakt nog steeds geen deel uit van aangepaste begroting

De laatste maanden blijft er voortdurend water door het dak insijpelen. De sportdienst en de technische dienst stelden in juli van dit jaar voor om een studie te laten uitvoeren door intercommunale Farys met de bedoeling om daarna zo snel mogelijk een renovatie uit te voeren van de slechtste dakdelen. “Zij herhaalden die vraag nog eens in oktober van dit jaar 2021 en vroegen om meteen de nodige centen in te schrijven in de gemeentelijke begroting”, aldus Vanneste. Op de gemeenteraad van 17 december 2021 stelden CD&V, Groen en Vooruit een nieuwe aanpassing voor van die begroting. Het herstel van het dak van Den Akker maakt daar nog altijd geen deel van uit.

Schepen antwoordt niet op vragen van oppositie

Lode Vanneste vroeg schepen van Financiën en Sport Waerniers naar een stand van zaken. “Hoeveel zal het herstel kosten? Waarom worden hiervoor nog steeds geen middelen voorzien? Welke stappen zal de schepen dan wel nemen om de situatie aan te pakken? En vooral, wat is de kans dat het dak het volledig begeeft en dat onze sportverenigingen en scholen de zaal niet meer kunnen gebruiken? Schepen Waerniers gaf op geen enkele vraag een concreet antwoord en liet enkel weten dat ze geen glazen bol heeft. Met andere woorden heeft ze geen enkel idee over de huidige staat van het dak en schuift ze deze factuur gewoon vooruit. Vreemd want eerder deze legislatuur investeerde het gemeentebestuur wel al 150.000 euro in nieuw sanitair, de renovatie van de stookplaats en de vervanging van de warmtewisselaar en regenwaterpomp. Hopelijk wordt ook het dak zo snel mogelijk hersteld en kunnen onze verenigingen blijven sporten in Den Akker”, besluit Vanneste.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.