Home > Grote terrassen blijven bestaan in Lichtervelde. Coronamaatregel wordt definitief

Grote terrassen blijven bestaan in Lichtervelde. Coronamaatregel wordt definitief

Geschreven op 26 oktober 2021 om 16:12 door Mario De Wilde

Met de goedkeuring van het terrasreglement van de Gemeente Lichtervelde blijven de grotere terrassen, die ingevoerd werden naar aanleiding van de geldende afstandsregels, bestaan. Het gebruik van openbare ruimte en parkeerplaatsen werd in een nieuw reglement gegoten. Van 1 maart tot 31 oktober kunnen horecazaken hun terras uitbreiden met parkeerplaatsen over de breedte van de gevel en die loodrecht gericht zijn op de zaak.
Strategisch commercieel plan wordt richtinggevend
Bij de ontwikkeling van het strategisch commercieel plan werd de aanpassing van het terrasreglement om de horeca meer mogelijkheden te bieden als prioritair gezien. Deze aanpassing zorgt nu voor zekerheid bij de handelaars en biedt ook een houvast. In het reglement worden voorwaarden opgelegd zodat het terras er mooi en net uitziet en bovendien veilig is.
Inname voetpad voor horecazaak = gratis. De inname van het terras op het voetpad voor de horecazaak is volledig gratis. Voor de inname van de parkeerplaatsen, loodrecht op de zaak gericht, wordt een bijdrage gevraagd.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.