Home > Grote school, groot hart, groot geluk: Dag van het Geluk met veel appels bij KTA Brugge

Grote school, groot hart, groot geluk: Dag van het Geluk met veel appels bij KTA Brugge

Geschreven op 20 maart 2024 om 06:58 door Mario De Wilde

Vandaag 20 maart is het weer zover. Dan wordt, ter gelegenheid van de Internationale Dag van het Geluk, het geluksrapport gepubliceerd. Het is een rapport waarvoor je niet kunt studeren, maar… bij KTA Brugge gelooft men wel dat het een belangrijke opdracht is om als school een steentje bij te dragen aan het geluk van de leerlingen. Lien Hautekeete, directeur KTA Brugge: ‘Als grote school tonen we graag ons groot hart en dat is iets waar we blijven op inzetten, elke dag. Op de Internationale Dag van het Geluk vestigen we hier graag de aandacht op, want het geluk ligt in kleine dingen en vele gelukjes maken een groot. Even belangrijk als de verschillende initiatieven, is dat we onze leerlingen bijbrengen dat iets geven en iets doen voor een ander gelukkig maakt. Dat is zelfs wetenschappelijk bewezen: net als dat sporten bepaalde stoffen vrijmaakt in je lichaam die een positief effect hebben op je humeur, gebeurt dat ook wanneer je iemand iets geeft. Onderzoek laat zien dat er allerlei feel-good stoffen zoals endorfine vrijkomen als je iets voor een ander doet.’

Actief armoedebeleid
Aanvullend op ons actief armoedebeleid, waarbij we samenwerken met de gekende instanties en daarbovenop zoveel mogelijk werk maken van het drukken van de prijzen voor álle leerlingen, nemen we diverse ‘warme’ initiatieven.

Een greep daaruit:

‘Een ongelukje is snel gebeurd’: dossier menstruatie. KTA Brugge kreeg van Stad Brugge een subsidie in het kader van menstruatiearmoede. De school zet hier niet de schijnwerpers op het feit dat sommigen geen menstruatieproducten kunnen betalen, ook al gaat dit over 12% van de Vlaamse meisjes tussen 12 en 25 jaar (Caritas). Wel wordt benadrukt dat ‘een ongelukje snel gebeurd is’ – iets wat élke vrouw al eens heeft meegemaakt, en waar KTA Brugge als school graag warme steun biedt. Menstruatie(armoede) is een reële factor die de schoolloopbaan van heel wat meisjes en vrouwen beïnvloedt, en bij KTA Brugge zijn ze er voor elkaar.

Eergisteren bleek uit de gezinsbarometer (Gezinsbond) dat meer dan de helft van de Vlaamse gezinnen financiële zorgen heeft. KTA Brugge werkt mee aan Brooddoosnodig omdat leren beter gaat met een volle maag. In november maakte chef Mark nog soep met een gedoneerde pompoen van 77 kg. Op regelmatige basis (ook vandaag!) worden gratis appels uitgedeeld aan de leerlingen. Vanavond zullen we erin geslaagd zijn om elk van onze bijna 2000 leerlingen minstens 1 gratis appel aangeboden te hebben.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.