Home > Grote infrastructuurwerken in het Bergmolenbos in Roeselare van start

Grote infrastructuurwerken in het Bergmolenbos in Roeselare van start

Geschreven op 22 april 2020 om 15:38 door Mario De Wilde

Langs de Babilliestraat worden waterbeheersingswerken uitgevoerd in de zone waarmee dit najaar de wandellus op de site Bergmolenbos zal uitgebreid worden. In 2019 realiseerde het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) samen met de stad Roeselare de aanleg van wandel -en fietspaden in het Bergmolenbos. Deze paden moesten de toegankelijkheid van het Bergmolenbos sterk verhogen om er te gaan wandelen en van de natuur te genieten, ook voor mindervaliden. Met het oog op een verderzetting van dit project, werden er in de winter van 2018-2019 al wat voorbereidende rooiwerken uitgevoerd. Zo werd een smalle strook bomen en struiken aan de buitenkant van het bos langs de Babilliestraat gerooid. Deze werken werden uitgevoerd om het wandel- en fietsnetwerk doorheen het Bergmolenbos verder te kunnen uitbreiden.  In de zone langs de Babilliestraat wordt in het najaar van 2020 een extra stukje wandel -en fietspad aangelegd, dat de verbinding moet worden tussen de grote wandellus in het Bergmolenbos en de parking aan het natuurreservaat de Kleiputten. Vandaag moeten wandelaars nog over de openbare weg langs de Babilliestraat om van de parking naar de wandellus te gaan. Het nieuwe pad zal de bosrecreanten toelaten om de wandeling op een veilige en aangename manier te vervolledigen langs de bosrand.

Voorafgaand aan de aanleg van het pad in het najaar, wordt door de firma Vanheede Landfill Solutions ondergronds een waterkerende wand en een dieptedrain aangelegd. Deze waterbeheersingswerken in de directe omgeving van de Babilliestraat hebben betrekking op de Kleiputten en de ingekokerde Bergmolenbeek.
Deze werken starten in de tweede helft van april en zullen een vijftal weken in beslag nemen. Tijdens de werken zal het gebruik van de parking tijdelijk niet mogelijk zijn.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.