Home > Grote belangstelling bij inhuldiging van de nieuwe wagen voor Gistelse Arcade vzw

Grote belangstelling bij inhuldiging van de nieuwe wagen voor Gistelse Arcade vzw

Geschreven op 31 augustus 2021 om 11:56 door Mario De Wilde

Gisteravond vond de inhuldiging plaats van een nieuwe wagen voor Arcade vzw in Gistel. Maar liefst 95 aanwezigen woonden het officiële inhuldigingsmoment bij. 37 lokale handelaars en ondernemers hebben een financieel steentje bijgedragen om dit initiatief te realiseren. Naast de inhuldiging van de nieuwe wagen werd tevens een cheque overhandigd aan 5 lokale jeugdwerkinitiatieven: Scouts en Gidsen Gisco Regenboog, Akabe ’t Rakkersnest, KSA Gistel, Chiro Gistel en de Kunsthoek.

Een nieuwe wagen
Arcade vzw had nood aan een nieuwe wagen, en klopte daarvoor aan bij special ad. Mede dankzij de financiële hulp van lokale handelaars en ondernemers, stelt special ad gedurende 4 jaar een voertuig ter beschikking aan Arcade vzw.
“Het gesponsorde voertuig zal onder meer ingezet worden voor het vervoer van kinderen van en naar hun context. Deze contexten situeren zich vooral in de driehoek Oostende – Gistel – Middelkerke. Naast deze bezoeken zal dit voertuig veelvuldig ingezet worden voor het verrichten van boodschappen en activiteiten in kader van individuele begeleidingen van het kind.” aldus Tine Maes, algemeen directeur Arcade vzw.

2.500 euro voor Gistelse jeugdwerkinitiatieven
Niet alleen Arcade vzw kan rekenen op de steun en solidariteit van de participerende handelaars en ondernemers, ook 5 Gistelse jeugdwerkinitiatieven pikken een graantje mee. “Arcade werd gevraagd om enkele lokale goede doelen uit te kiezen voor een financiële gift. Het was al snel duidelijk dat we hiervoor keken naar lokale jeugdwerkinitiatieven, daar zij net als wij, ten volle gaan voor kinderen.” Uiteindelijk viel de keuze op Akabe ’t Rakkersnest, Chiro Gistel, KSA Gistel, Scouts en Gidsen Gisco Regenboog en de Kunsthoek. Zij krijgen elk een cheque ter waarde van 500 euro. Het geld zal vooral gebruikt worden voor de aankoop van duurzame materialen. “Corona was op financieel vlak geen cadeau. Wij gaan deze gift dan ook gebruiken voor het aankopen van nieuws sjorpalen”, aldus Tim Lequy, Scouts en Gidsen Gisco Regenboog.

Een warm hart voor Arcade
Dat de Gistelse ondernemers en handelaars Arcade en de Gistelse jeugdbewegingen een warm hart toe dragen bleek duidelijk bij de voorstelling van de sponsors. Heel wat van hen zijn mee (op)gegroeid met de Paviljoentjes van Zevekote, zoals Arcade nog steeds in de streek gekend is. “Jaarlijks steunen wij een lokaal goed doel waarbij de jeugd centraal staat. We moesten dan ook niet twijfelen toen dit initiatief ons voorgesteld werd”, licht Dirk Braet van Accountantskantoor Dirk Braet toe.

Overzicht participerende handelaars en ondernemers:
Accountant Dirk Braet, Apotheek Van Overberge, Bakkerij Legrande Marchand, Banden Decraemer, Cover-up, De Kroon, La Gare, Elektro Beuselinck-Cobbaert, Fijnbakkerij Yves & Els, Gereedschappen Knap Op, Gino Annys, Hairdesign Ria, Hogeschool Vives, Kiné Gistel, Kristof Janssens Interieurmaatwerk, Logopedie Vanhaerents Annelies, Lowie Frieton, Luca-screen drukkerij, Optiek De Jonckheere, Patisserie Finesse, Poorten I-Projects, psychologe Alexandra Bruynsteen, Restaurant Gusto, Restaurant Le Pavillon, Schoonheidsinstituut Jilliny’s, Schrijnwerk Ruben d’Haene, Slagerij Franky, STN lederatelier, Tankstation Vansevenant, Thuisverpleging Krido, Thuisverpleging met een hart, Thuisverpleging Veerle Lecompte, Tuincentrum Luyckx, Tuinden Marc De Craemer, Vishandel Marleen, Wasserij Arnoldus, Wellington Fresh buurtwinkel.

Over Arcade vzw:
Arcade vzw is in regio Gistel en Oostende reeds lang actief in de bijzondere jeugdzorg. Arcade vzw biedt hulp en ondersteuning aan kinderen, jongeren en hun gezin naar aanleiding van een verontrustende leefsituatie.

Over Special Ad:
Special ad is een marketingbureau dat zich inzet voor non-profitorganisaties door het ter beschikking stellen van gratis voertuigen. Om deze voertuigen te financieren klopt men aan bij lokale handelaars en ondernemers.

1 reactie

Johannes
Geschreven op 2021-09-02 10:13:14
Geweldig dat er zulke organisaties zijn zoals Specialad die het belang van anderen met hart en ziel realiseren. Top!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.