Home > Grote appreciatie voor Brugs vaccinatiecentrum nu ook in Toetertoe-dichtvorm

Grote appreciatie voor Brugs vaccinatiecentrum nu ook in Toetertoe-dichtvorm

Geschreven op 9 juni 2021 om 18:13 door Mario De Wilde

De Brugse bevolking is bijzonder tevreden over de snelheid en de service voor het Brugs vaccinatiecentrum. Maar nu is er ook een bijzondere waardering in dichtvorm bijgekomen. De Brugse schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Er is al veel gezegd en geschreven over de vaccinatiecampagne. In Brugge merken we evenwel naast een grote vaccinatiebereidheid ook een grote tevredenheid over de dienstverlening in ons centrum. Dagelijks krijgen we meerdere berichten over van zeer tevreden Bruggelingen. Voor het eerst was daar ook een gedicht bij, opgedragen aan alle medewerkers van het Brugse vaccinatiecentrum, geschreven door Ulrike De Bondt.”

Een vluchtig dichtje, opgedragen aan alle medewerkers van het Brugse vaccinatiecentrum …

Toetertoe

Jij die me goededagt

Ik ken je niet, oh, ken jij mij

Zo, zeg, dat had ik niet verwacht

De lichtjes in je ogen stonden blij

Toet!

Jij die me opgewekt

Spontaan op wieltjes zet met

Je glimlach op tien voor twee

Zeker dat, ik ga graag met je mee

Toeter!

Of ik nog een wens heb

Ze straalt haar ogen bloot

Ik antwoord devoot

Dat ik je dank je wel

Kijk zie mensen wereldwijd

Een lief woordeke gezeid

Mijn hart gevleid

Twee mensen voorgoed verrijkt …

Toetertoe!

Dichteres Ulrike De Bondt: “Toen ik thuiskwam na mijn vaccinatie voelde ik me ‘overwhelmed’ : stevig onder de indruk van hoe de medewerkers in het centrum mij oprecht vriendelijk begeleidden. Er was gemeende vriendelijkheid, er was goesting om te helpen, er was connectie… Wie nog twijfelt over de vaccinatie, kan gerust zijn: in het Brugse vaccinatiecentrum word je ‘vorstelijk’ behandeld.”

Schepen Blontrock: “Een warm Brugge dus, ook in ‘klinische’ omstandigheden. Deze grote pluim voor onze medewerkers zal dan ook letterlijk een mooi plaatsje krijgen in het vaccinatiecentrum, als duwtje in de rug voor al wie daar werkt en als geruststellend schouderklopje voor wie er langskomt voor een verlossende prik.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.