Home > Grootste apollovlinder ooit neergestreken in de Ieperse Tierlantuin

Grootste apollovlinder ooit neergestreken in de Ieperse Tierlantuin

Geschreven op 2 september 2021 om 17:45 door Mario De Wilde

Freinetschool van het GO!, de Tierlantuin in Ieper is al vijf jaar een vlindervriendelijke tuin boordevol groen, bloemen en kinderen. Elke klasgroep draagt fier de naam van een vlindersoort. Dit schooljaar vervolledigt de laatste vlinder-klasgroep de school die van kleuterschool groeit naar basisschool. Het begon allemaal met de dagpauwoogjes en de oranje zandoogjes: de kleutergroepen en Nele, Isabelle en Tracey. Schooljaar na schooljaar groeit de school verder mee met de oudste kinderen. De zilvervlekjes en de icarusblauwtjes bevolken de lagere schoolgroepen van 7 t.e.m. 10 jaar o.l.v. Rozemie en Freija.

Welke vlinder nog neerstrijkt in de Tierlantuin bleef tot de eerste schooldag een spannende gebeurtenis vertellen de leerkrachten. Ouders en leerlingen konden meegissen op de Facebookpagina ‘Tierlantuinvrienden’. Op de eerste schooldag was het zover: de vlinder voor de oudsten is neergestreken…Een prachtige apollovlinder met een vleugelspanne van twee meter maakt de verassing compleet. Baptist zal deze groep doorheen het schooljaar loodsen.

3 reacties

Hilde
Geschreven op 2021-09-05 21:13:59
Succes Baptist 👏😉
Bart Candaele
Geschreven op 2021-09-03 10:19:44
Proficiat met dit initiatief, en vooral proficiat om dit vol te houden gedurende jaren en het te laten groeien over de ganse klassenreeks ! Zo lang dit thema volhouden... dat is pas goed weten waar jullie mee bezig zijn en naartoe willen... en natuurlijk de dikste proficiat voor kozwijntje Baptist die nu ook zijn leerlingen als apollovlinders door het nieuwe schooljaar in de Tierlantuin mag loodsen ! Respect voor alle leerkrachten !!!
Bieke Florizoone
Geschreven op 2021-09-02 20:34:20
Een hele grote proficiat voor het leerkrachtenteam van de Tierlantuin ! Jullie mogen echt trots zijn op wat jullie hier al gerealiseerd hebben. Waardering en respect voor jullie uithoudings- en doorzettingsvermogen! Jullie moesten eens in de bloemetjes gezet worden, meer dan verdiend !!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.