Home > Grootse Bloemenzee ooit spoelde deze ochtend aan in Oostende

Grootse Bloemenzee ooit spoelde deze ochtend aan in Oostende

Geschreven op 28 juli 2021 om 13:58 door Mario De Wilde

Heerlijk zicht deze ochtend vroeg aan het strand van Oostende. Daar ‘spoelde’ zowat de grootste Bloemenzee ooit aan. Met dit kleurrijk project willen Ketnet en Theater aan Zee de aandacht vestigen op deze kleurrijke papieren strandbloemen. Dat traditionele spel voor kinderen is erkend als immaterieel erfgoed in Vlaanderen. Caroline Pauwels, de rector van de VUB en TAZ-curator, nam het initiatief. Meer dan 6000 bloemen staan rond de slotwoorden van een gedicht dat Bart Moeyaert voor deze gelegenheid schreef. Verwondering is dit jaar één van de hoofdthema’s van TAZ (Theater Aan Zee), daar past deze mooie actie die ons strand in bloei zet perfect in!

fiets 

je zit achterop
dus zie je een rug
en niet wat er komt

als je dan roept:
zeg mij wat er is
zegt een stem:
de weg, kind, de weg

op een dag denk je
klaar, ik heb het gehad
met dat zicht van opzij

er is altijd wel iets
wat ik nog niet kan
nog lang niet weet
of beter niet zeg

mag ik nu het stuur
dan slingert het pad
en tingelt mijn bel

ik ga naar een plek
waar ik nooit ben geweest
en fiets ik verkeerd
is dat pech, maar niet erg

wat ik zie hou ik bij
een berg heeft een top
en de wereld krijgt mij

Bart Moeyaert

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.