Home > Grootschalige Kortrijkse paasactie voor 1.600 kwetsbare kinderen

Grootschalige Kortrijkse paasactie voor 1.600 kwetsbare kinderen

Geschreven op 8 april 2020 om 10:27 door Mario De Wilde

Voor gezinnen met kinderen zijn deze uitzonderlijke tijden niet evident. Zeker voor die gezinnen die het al moeilijker hebben. Kinderen verdienen plezier en de vraag naar zinvolle activiteiten is in deze tijden groot. Nu de paasvakantie voor de deur staat, zorgt Stad Kortrijk voor extra ondersteuning van meer dan 1.600 kwetsbare kinderen uit 750 gezinnen. Een paaspakket met speel-, lees- en knutselmateriaal wordt deze week bij de gezinnen bezorgd.

Het pakket helpt het kind om te blijven leren, maar ook om te blijven spelen. Met een kijk- of leesboek aangepast aan de leeftijd van het kind willen Stad en OCMW de kinderen stimuleren in hun leergierigheid. Daarnaast ontwikkelt vzw Ajko creatieve knutselopdrachten voor binnenshuis om individueel of samen met andere gezinsleden creatief en spelenderwijs hun vakantietijd te besteden. We steken de kinderen en ouders graag nog een extra hart onder de riem. Daarom zijn de pakketten voorzien van lekkere paaschocolade. Stad en OCMW Kortrijk maken voor deze paasactie 30.000 euro vrij. De pakketten zijn aangepast per leeftijd. Zo zijn er pakketten voorzien voor peuters, kleuters en kinderen t.e.m. 12 jaar:
-0 tot 3 jaar: 350 kinderen
-3 tot 6 jaar: 420 kinderen
-6 tot 9 jaar: 380 kinderen
-9 tot 12 jaar: 450 kinderen

Met deze paasactie bereiken we 750 gezinnen, of meer dan 1.600 kinderen op een totaal van de 11.000 Kortrijkse kinderen in die leeftijdscategorie. Dat betekent ongeveer 15%. Dit bereik stemt overeen met het vermoedelijke aantal gezinnen en kinderen met een kwetsbare situatie dat Kortrijk telt.

De gezinnen en kinderen komen voort uit de jarenlange contacten van de brugfiguren, de welzijns- en sociale diensten en vzw Ajko. De pakketten worden rechtstreeks bij de gezinnen bezorgd. Er staan 25 stadsmedewerkers klaar voor het leveren ervan. Op deze manier hebben de gezinnen de mogelijkheid om vragen te stellen en een beroep te doen op de dienstverlening van stad en OCMW. Indien er gezinnen of kinderen gedetecteerd worden die nog niet werden bereikt met dit pakket, is er een reserveaantal voorzien. Uiteraard wordt er bij emballage en levering rekening gehouden met afstand en hygiëne. Er is geopteerd om niet te werken met een vrije bijdrage van speelgoed. We zijn ervan overtuigd dat er heel wat solidariteit heerst onder de Kortrijkzanen, maar zo voorkomen we niet-essentiële verplaatsingen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.