Home > Groot tennis- en padelproject in unieke sportzone van Middelkerke

Groot tennis- en padelproject in unieke sportzone van Middelkerke

Geschreven op 16 juli 2021 om 09:55 door Mario De Wilde

Met een nieuwe concessie gaat Middelkerke op zoek naar een uitbater en ontwikkelaar voor een padel- en tenniscomplex op de terreinen van de manege en de oude tennisgebouwen aan de Duinenweg. Die garandeert niet alleen de toekomst voor padel en tennis in Middelkerke, maar geeft ook een extra dimensie aan de nieuwe sportsite aan de Krokodiel.

Project met veel mogelijkheden

“De oude tennissite ligt er nu een beetje verlaten bij”, zegt Middelkerks sportschepen Henk Dierendonck. “Daar moet na de zomer verandering in komen, want in tegenstelling tot wat op de oude terreinen gebeurt, laten we er geen gras over groeien. De gemeenteraad keurde alvast het bestek voor de concessie goed. De gekozen concessiehouder krijgt er ruimte om de vereiste indoor padelterreinen, kleedkamers en cafetaria te bouwen en uit te baten.”

Outdoor terreinen zijn optie

De zone laat ook andere mogelijkheden toe. “Ja dat klopt”, vervolgt Henk. “We bieden ook de ruimte voor outdoor terreinen, zowel voor padel, tennis en voor innovatieve outdoor sportinfrastructuur gericht op jongeren en families. De concessieprijs speelt uiteraard een rol, maar die is ondergeschikt aan het plan van aanpak van de kandidaat. We willen vooral een duurzame uitbating op lange termijn. Zo kan de kandidaat-uitbater opteren voor een nieuwbouw of voor een verregaande renovatie van het bestaande tenniscomplex. Op 30 augustus moeten kandidaten hun voorstel indienen. In principe start de concessie op 1 januari 2022, ondertussen maken wij de terreinen bouwklaar”, stelt Henk.

Meerwaarde voor nieuwe sportzone

“Eind september ronden we de aankoop van de manege af. We willen een veelzijdige sportsite realiseren. Die investering was niet mals, maar we bieden zo extra meerwaarde voor onze inwoners en vakantiegangers. Dankzij de nabijheid van het nieuwe zwembad, de sporthal, de mountainbikeroute en de padel- en tennisterreinen creëren we een unieke sportzone vlakbij strand en duin. Dat is gewoonweg uniek aan onze kust”, besluit Henk.

1 reactie

Luc
Geschreven op 2021-09-24 16:43:27
Wordt er ook rekening gehouden met de buurtbewoners zoals beloofd met de karting ,toen werd er ook gesproken van een klein beetje gezoem van deze autootjes ,je moet maar eens op je terras zitten, gezoem is bij mijn weten toch wel iets anders hoor.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.