Home > Groep Brugge bedankt Coronavrijwilligers met ‘Doe Goed Pas’

Groep Brugge bedankt Coronavrijwilligers met ‘Doe Goed Pas’

Geschreven op 7 september 2020 om 14:28 door Mario De Wilde

Brugge werd de voorbije maanden overspoeld door een golf aan solidariteit. Bruggelingen zetten zich vrijwillig in om boodschappen te doen, een hond uit te laten, te telefoneren naar eenzame ouderen, hulpkaartjes te bussen… bovenop de talrijke spontane initiatieven en vele kleine gebaren in de stad. “Zo meldden maar liefst 483 vrijwilligers zich aan op het online platform ‘Brugge Solidair’ (brugge.be/bruggesolidair) en staken deze Bruggelingen via onze buurtcentra de handen uit de mouwen voor een ander”, vertelt schepen van Preventie Mathijs Goderis trots.

“Daarom bieden we deze geëngageerde Bruggelingen een ‘Doe Goed Pas’ aan. Met deze pas hebben de vrijwilligers een kortingskaart voor heel wat Brugse zaken in handen. Een leuke extra die deze mensen meer dan verdiend hebben”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Alle kandidaten voor burenhulpen, de zogenaamde ‘burenbuddies’ werden doorgestuurd naar een buurt- of dienstencentrum van Mintus in hun eigen buurt. De centrumverantwoordelijken en buurtwerkers zorgden er op hun beurt voor dat juiste vrijwilliger aan de juiste hulpvraag werd gekoppeld.” vult Mintus-voorzitter Pablo Annys aan. “Wij zijn ontzettend dankbaar dat vrijwilligers mee het verschil hebben gemaakt. Want elke vrijwilliger was en is een onmisbare schakel in dit verhaal. Ongeveer een honderdtal babbelbuddy’s hebben zich ingezet om een luisterend oor, telefonisch gezelschap en zelfs een vriend te zijn voor hun toegewezen persoon die nood had aan een gesprek tijdens de coronaperiode. Ook na de crisis zetten we dit initiatief verder en blijven de meeste vrijwilligers aan boord om het contact met hun buddy te blijven verderzetten.”

Schepen van Welzijn Martine Matthys: “De coronacrisis heeft heel wat leed met zich meegebracht, niet alleen op het vlak van gezondheid, maar ook op het vlak van mentaal en financieel welzijn. Ondanks dit leed, was het toch ook mooi om te zien dat de crisis bij heel wat mensen het beste in hen naar boven bracht. De hond uitlaten, boodschappen doen voor risicopatiënten … Het zijn kleine gebaren, die in tijden van crisis een heel groot verschil maken voor veel mensen.” De Brugse Vrijwilligerscentrale mocht al eerder dit jaar een recordaantal van 11.000 pasjes verdelen aan Brugse vrijwilligers en mantelzorgers.
Brugge Solidair! Ga zelf aan de slag als vrijwilliger en registreer je op www.brugge.be/vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerscentrale
vrijwilligerscentrale@brugge.be
www.brugge.be/vrijwilligerswerk | https://www.facebook.com/vrijwilligerscentrale | 050 44 82 22

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.