Home > Groen vzw vraagt om Dudzeelse Polder zoveel mogelijk te beschermen

Groen vzw vraagt om Dudzeelse Polder zoveel mogelijk te beschermen

Geschreven op 8 juni 2020 om 22:15 door Mario De Wilde
De milieuvereniging Groen vzw doet vandaag met onderstaande oproep voor een meer milieuvriendelijke ontwikkeling van de Zeebrugse achterhaven een beroep op de medewerking van de hoofdverantwoordelijken, nl. Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken,

Zuhal Demir, Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme, Rik Goetinck, gedelegeerd bestuurder MBZ en Dirk De fauw, burgemeester van Brugge en voorzitter MBZ.

De milieuvereniging Groen vzw dringt aan op medewerking voor een milieuvriendelijke aanpassing van het Strategisch Plan van de haven Zeebrugge. Groen vzw wil het definitief behoud van het zonevreemd natuurgebied in de Dudzeelse Polder wegens de hoogdringende nood aan maatregelen voor verbeteringen inzake klimaatpolitiek, waterhuishouding, biodiversiteit en ruimtelijke ordening. De Dudzeelse Polder is immers belangrijk als groene long in het havengebied en is tevens een garantie voor het plaatselijk behoud van de biodiversiteit in dit Europees Vogelrichtlijngebied. Daarenboven is de Dudzeelse Polder bijzonder belangrijk als infiltratiegebied voor het regenwater en het op peil houden van het grondwater.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.