Home > Groen Brugge, Oostkamp en Beernem beloonde pendelaars deze ochtend met Valentreinkaartjes én lekkers

Groen Brugge, Oostkamp en Beernem beloonde pendelaars deze ochtend met Valentreinkaartjes én lekkers

Geschreven op 14 februari 2023 om 09:28 door Mario De Wilde

Iedere dag nemen tal van Bruggelingen en Oostkampenaars de bus en trein om naar school of werk te gaan. Daarmee kiezen zij voor een milieuvriendelijke manier om zich te verplaatsen. Om de reizigers van het openbaar vervoer in de bloemetjes te zetten doopte Groen 14 februari om tot een echte Valentrein. Groen Brugge en Groen Oostkamp deelden deze ochtend vanaf 7 uur  dan ook speciale Valentreinkaartjes én appels uit in het station van Brugge. “Met deze positieve actie willen we alle bus- en treinreizigers bedanken voor hun duurzame keuze. We gaan ook met hen in gesprek over een beter openbaar vervoer, want er is nog veel werk aan de winkel”, zegt Groen-fractieleider Raf Reuse. Ook aan het station van Beernem was Groen Beernem al vroeg present.

“Al heel vroeg deze ochtend waren we present aan het station van Beernem om met een Valentreinskaartje en een (fairtrade)chocolaatje elke reiziger te bedanken die de trein nam om naar het werk te gaan of om een uitstap te maken”, verduidelijkt Groen- Beernemvoorzitter Ignace Tousseyn. En het moet gezegd, veel pendelaars waren blij met de leuke attentie. “Met deze positieve actie zetten we ook graag de troeven van het openbaar vervoer in de verf. Want de trein is goed voor het klimaat, onze verkeersveiligheid, onze economie en onze werkgelegenheid.  Er wordt trouwens opnieuw stevig geïnvesteerd in de spoorwegen en dat merk je ook in Beernem: de recent vernieuwde stationsomgeving is nu een aantrekkelijke plek geworden waar pendelaars hun fiets of auto vlot en veilig kunnen stallen.
“Toch is er nog werk aan de winkel”, zegt pendelaar en bestuurslid Bart De Beukelaer (Groen). Zo moeten de stiptheidscijfers nog beter zodat reizigers tijdig op hun werk geraken. De P-trein van 7u05 bv. heeft dikwijls vertraging door technische problemen. Deze trein heeft dan ook voornamelijk oude treinstellen. En tijdens de piekuren mag de frequentie van de treinen die Beernem aandoen ook hoger. Ten slotte zijn er (nog) geen stallingen voorzien voor buitenmaatse fietsen en fietskarren. “ Maar ondanks deze problemen blijft het openbaar vervoer de beste optie. En willen we de treinreizigers vandaag bedanken voor hun geduld en doorzettingsvermogen. “ En of het geapprecieerd werd….

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.