Home > Griezelen & sidderen tot in je diepste vezels? Dat doe je in Koksijde-Oostduinkerke

Griezelen & sidderen tot in je diepste vezels? Dat doe je in Koksijde-Oostduinkerke

Geschreven op 11 oktober 2022 om 14:28 door Mario De Wilde

Geheimzinnige tovenaars, sluwe heksen, enorme zeemonsters en stoere piraten … Deze herfstvakantie loop je ze allemaal tegen het lijf in Koksijde-Oostduinkerke. Samen met het hele gezin griezel je erop los. En beleef je een pak geweldige, herfstige activiteiten.

Het Halloweenavontuur begint op het strand van Sint-Idesbald. Daar doemt een magisch labyrint op. Je baant je een weg naar buiten langs verlaten scheepswrakken en duistere koraalriffen. Maar let op: er liggen heel wat octopussen, slangen en onderwaterwezens op de loer! Tijdens de ‘After Dark’-sessies betreed je het doolhof na zonsondergang. Terwijl vleesetende anemonen en enge skeletten je achterna hollen.

Word je niet graag de stuipen op je lijf gejaagd? Slenter dan door de straten van Sint-Idesbald. En hou de etalages goed in de gaten. Want daar verschuilen zich enkele kleine, lieve spookjes. Spot jij ze allemaal?

Andere Halloweenactiviteiten
Rep je op zaterdag 29 oktober naar Sint-Idesbald voor een betoverende Halloweenshow. En blijf nadien zeker in de buurt. Want ’s avonds bewonder je een feeëriek vuurspektakel en een spetterende vuurwerkshow. Op 31 oktober steek je de handen uit de mouwen. Je holt je eigen pompoen uit en geeft hem daarna een angstaanjagend gezicht.

Hou zeker je uurwerk in de gaten. Want vanaf 19.15 uur slaat de nacht genadeloos toe. Een huiveringwekkende Halloweenstoet trekt voorbij. Boze monsters en andere onderwereldfiguren marcheren van de Strandlaan naar de Zeedijk. Ze spelen onheilspellende muziek en lonken je mee naar het strand. Durf jij hen achterna gaan? Wees dan maar beter goed voorbereid. Want aan het einde van de tocht houden ze een … duivelse heksenverbranding!

Herfstwandelingen
Tijdens de herfstvakantie ziet de Belgische kust er extra bijzonder uit. Daarom organiseren het Natuureducatief Centrum Duinenhuis en het Bezoekerscentrum Doornpanne verschillende geleide natuurwandelingen.

Zo struin je op zaterdag 29 oktober door het bos, op zoek naar kleurrijke paddenstoelen. Op vrijdag 4 november kom je dan weer alles te weten over de ‘plastic soup’. Terwijl je op zaterdag 5 november ontdekt welke vogels overwinteren aan de Kust. En hoe ze hier elke dag een rijke maaltijd bijeen sprokkelen. Tot slot schuim je op zondag 6 november de golfbrekers af. Op zoek naar bijzondere zeewieren, algen en andere kustplanten.

Kunst en cultuur
Snuif je liever een portie cultuur op? Op 30 oktober en 6 november gooit Kunstencentrum Ten Bogaerde z’n deuren wagenwijd open. Je volgt er een gratis rondleiding en maakt zo kennis met de prachtige beeldhouwwerken van George Grard. En je vertrekt op een denkbeeldige reis dankzij de tijdelijke tentoonstelling ‘Panamarenko: Come fly with me’.

Op woensdag 2 november nodigt het Abdijmuseum Ten Duinen je uit. Een professionele gids voert je terug naar de middeleeuwen en vertelt je alles over de monniken die er toen leefden. De vergane glorie van deze ooit zo machtige abdij komt weer helemaal tot leven. Het lijkt wel alsof je in het jaar 1490 bent beland …

Krijg je maar geen genoeg van deze lang vervlogen tijden? Schrijf je dan in voor de workshop ‘Middeleeuwse kapsels’ op woensdag 2 november. Met de hulp van ‘Theater Savooi’ leren moeders en vaders de lange haren van dochterlief beeldig invlechten. En komen ze te weten welke eeuwenoude haartooitechnieken vandaag weer helemaal in de mode zijn.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.