Home > Gratis opleiding bartender moet werkzoekenden aan een job helpen in Brugse en Oostendse horeca

Gratis opleiding bartender moet werkzoekenden aan een job helpen in Brugse en Oostendse horeca

Geschreven op 16 maart 2023 om 10:14 door Mario De Wilde

De horeca is voortdurend op zoek naar personeel. Op dit moment staan er in de regio Brugge en Oostende meer dan 500 vacatures open. Om dit personeelstekort aan te pakken en werkzoekenden te helpen bij het vinden van een job, organiseren Diageo, Economisch Huis Oostende, Stad Brugge, VDAB en Horeca Forma Vlaanderen een gratis, praktijkgerichte opleiding bartender ‘Learning for Life’. De opleiding vindt plaats van 12 april tot en met 23 juni (inclusief stage) bij VDAB Oostende, Republiek in Brugge en andere horecazaken in Brugge en Oostende. Geïnteresseerde kandidaten kunnen zich nog steeds aanmelden.

Schepen van ondernemen van stad Oostende, Charlotte Verkeyn, staat mee achter dit initiatief:. “Ik zet graag mijn schouders onder dit opleidingsproject, omdat de horecasector dringend versterking nodig heeft. We leren met plezier de kneepjes van het vak aan, aan gemotiveerde mensen met weinig tot geen ervaring.” Ook de schepen van werk van stad Brugge, Pablo Annys, vult aan: “Een job in de horeca biedt heel wat voordelen: eerst en vooral is er de werkzekerheid omdat Brugge het gehele jaar door toeristen ontvangt. Bovendien biedt de job heel wat variatie en werk je in een omgeving waar mensen genieten. Het geeft veel voldoening om daar als werknemer aan bij te dragen”.

De cursisten leren tijdens negen weken opleiding alles wat een startende bartender nodig heeft om nadien te gaan werken in de horeca. Ze gaan aan de slag met cocktail- en mocktailrecepten, krijgen een wijn- en biercursus en leren lopen met dienbladen. Bovendien weten ze na de opleiding perfect hoeveel een drankje kost en aan welke prijs ze het kunnen verkopen. Wil jij graag cocktails shaken, lattes maken, pintjes tappen en hier je beroep van maken?

Schrijf je dan snel in via: https://vlaanderen.horecaforma.be/bartenderopleiding-westvlaanderen. Of neem contact op met Jana D’hauwer via 0475 22 67 98 of Jana.D’hauwer@horecaformavlaanderen.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.