Home > Oosters setje cadeau: Bij Restaurant Jade in Loppem zijn alle papa’s een hele week aan het feest

Oosters setje cadeau: Bij Restaurant Jade in Loppem zijn alle papa’s een hele week aan het feest

Geschreven op 7 juni 2023 om 07:43 door Mario De Wilde

Komende zondag zijn de (plus)papa’s/opa’s overal ter wereld aan het feest. Een traditie die in ons land elke tweede zondag van juni gevierd wordt (in Nederland is dat een week later). Doorgaans krijgen vaders op deze dag een origineel cadeau, een kleinigheidje, parfum, knutselwerk of tekening van hun kinderen en sommige vaders worden getrakteerd op een lekker ontbijt op bed. Jawel, de tijd dat er dikke sigarenkisten aan papa gegeven werden, ligt al lang achter ons. Bij het bekende Restaurant Jade in Loppem vergeten ze de papa’s en opa’s ook niet. Sterker nog, daar kan je een gratis geschenkje krijgen. Ze worden verwend met een origineel Oosters setje bestaande uit een kom met enkele leuke eetstokjes erbij. De actie loopt van 8 tot en met 18 juni 2023.

22 jaar bestaat Restaurant Jade in Loppem. Ying en Chopin zijn er de afgelopen decennia in geslaagd om hun Oosters restaurant een opmerkelijke en creatieve upgrade te geven. Chef Ying serveert zowel seizoensgebonden suggesties als mooie klassiekers die netjes gedresseerd aan tafel worden geserveerd. De glimlach en een woordje uitleg van gastvrouw Chopin krijg je, net zoals de oriëntaalse en stijlvolle setting, er graag bij. Noteer het zuiden gericht romantisch terras achteraan waar je kan tafelen tussen de wijnranken, het homarium, de tweegangen meerkeuzelunch en een all-in menu om zich aan dit heerlijk Oosters avontuur te wagen. Restaurant Jade is ook gekend om z’n vlotte take away eveneens van topkwaliteit. Jade: hét topadres voor Oosters tafelen in de Brugse regio.

Stationsstraat 28
8210 Loppem
tel.: 050-599.331 en 0486-41.46.76
web: www.jade-loppem.be

– zie actuele menu’s en openingsdagen op de website – romantisch tuinterras achteraan – aparte veranda, bijzonder geschikt voor feesten en speciale menu’s – feesten thuis of op het bedrijf (alle formules mogelijk)

Al in 1909 pleitte de Amerikaanse Sonora Smart Dodd voor een vaderdag om haar vader (veteraan en weduwnaar) te eren voor zijn doorzettingsvermogen, het duurde echter tot 1972 voordat het officieel werd gevierd in de Verenigde Staten. In België is het idee al in 1937 overgenomen. Eerst werden vaders nog in oktober in het zonnetje gezet, maar in 1948 is afgesproken om het te verplaatsen naar de welbekende deze tweede zondag van juni. In het Antwerpse worden ook veel vaders in maart (feest van Sint-Jozef) gevierd.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.