Home > Gratis bomen te bekomen bij het stadsbestuur van Harelbeke

Gratis bomen te bekomen bij het stadsbestuur van Harelbeke

Geschreven op 13 oktober 2023 om 07:32 door Mario De Wilde

Tot en met 15 november 2023 kan je per adres in Harelbeke inschrijven om een gratis boom te ontvangen. Afhankelijk van de grootte van je tuin kan je kiezen uit een lijst met 23 bomen. Deze bomenactie is een initiatief van lokaal bestuur Harelbeke om inwoners te stimuleren om meer bomen aan te planten in hun eigen tuin. Een boom heeft namelijk heel veel voordelen. Hij zorgt voor verkoeling, betere waterinfiltratie, meer biodiversiteit, zuurstof en schone lucht. Een boom zorgt ook voor de perfecte schuilplaats voor heel wat diertjes en hij fleurt de omgeving op.

Schepen Tijs Naert: “Door per adres gratis een boom te schenken, moedigen we onze inwoners aan om de natuur in hun eigen achter- of voortuin te brengen. Zelfs mensen die enkel een klein terras of balkon hebben, mogen rekenen op een gepaste boom. Met z’n allen werken we aan een groenere toekomst.” Je boom bestel je op www.harelbeke.be/bomenactie. De boom ophalen kan op zaterdagvoormiddag 9 december tussen 9 en 12 uur aan het stadsdepot, Broelstraat 23 in Harelbeke.

Het lokaal energie en klimaatpact

Stad Harelbeke ondertekende het lokaal energie en klimaatpact. Eén van de streefdoelen is om tegen 2030 één boom extra per inwoner te planten. Bomen spelen een cruciale rol in de strijd tegen de klimaatverandering, ze zorgen voor verkoeling en minder overstromingsgevaar. Op deze manier wil Harelbeke haar engagement behalen.

Klaveractie

Begin dit jaar lanceerde stad Harelbeke de klaveractie voor een mooier en gelukkiger Harelbeke. De geluksklaver gaat over de thema’s groen, energie en renoveren, deelmobiliteit en water. Door deel te nemen aan bepaalde acties maak je kans op tal van prijzen, met als hoofdprijs een elektrische fiets. Ook de bomenactie is een onderdeel van de klaveractie. Deelnemen kan via www.harelbeke.be/klaveractie.

5 reacties

Veerle Crombez
Geschreven op 2023-10-17 19:01:28
Héél mooi op voorwaarde dat de stad Harelbeke ze komt onderhouden en snoeien. Pokkeduur als je iemand moet laten komen.....
david
Geschreven op 2023-10-15 20:23:06
Ja daar kunnen wij van meespreken overgebuur heeft meerdere sparren/ dennen staan die totaal niet onderhouden zijn! Bomen worden 13/14meter hoog en dit in een tuintje van amper 5meter breed staan dan nog eens geen 2 meter van de scheidingsgrens en van elkaar wat in de wet staat en dan neemt die de zon weg van de buren heel leuk. En een hoop vuiligheid in onze tuin. Wordt je dan bekeken dat jij de boeman bent. Onderhoud uw bomen dan ook zelf en wees geen last dan de mensen die naast u woont.
Christiaens johan
Geschreven op 2023-10-15 09:48:31
Ik heb misschien wel DEZELFDE NAAM...maar wel een heel ANDERE MENING... Ik kan deze actie voor meer groen in Harelbeke alleen maar toejuichen en overweeg er zelf èèn aan te schaffen. Normaal reageer ik nooit op meningen...maar nu kon ik toch niet anders 😣 Christiaens Johan ( Kollegelaan)
Hastino
Geschreven op 2023-10-14 22:53:18
Prachtig initiatief
Christiaens.johan
Geschreven op 2023-10-14 15:34:58
Tot de buren klagen .dat bomen te groot zijn .en het goede nabuurschap geschonden is.dan mag je je aan een deurwaarder verwachten .

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.