Home > Graffiti kunstenares maakt indrukwekkende muurtekening in Gits

Graffiti kunstenares maakt indrukwekkende muurtekening in Gits

Geschreven op 9 juni 2023 om 08:02 door Mario De Wilde

Aan de gevel van jeugdhuis ‘De Vlinder’ in Gits verschijnt een prachtige muurschildering van de hand van graffiti kunstenares ‘Djoels’. Het kind met de bijen en vlinders past perfect op die locatie waar de kinderopvang, het jeugdhuis en het park wat verderop, elkaar vinden. Met de tekening wordt het straatbeeld opgefleurd, maar worden mensen ook bewust gemaakt van het belang van vlinders en bijen voor onze natuur.

Het idee voor de tekening ontstond tijdens een brainstorm van wat er in de gemeente rond bijenvriendelijke items kon ondernomen worden. In Hooglede werd vorig jaar gestart met de aanleg van een bijentuin, die dit jaar vervolledigd zal worden. Maar in Gits was er nog geen concreet plan. Binnen het project Kruisbestuivers, van Stadslandschap West-Vlaamse hart, werd ook streetart naar voor geschoven als een mogelijkheid. Een leuk idee, zeker gezien de vele positieve reacties op de streetart die in Hooglede verscheen de afgelopen maanden.

Aandacht voor de bij

Honingbijen en wilde bijen worden vaak onterecht als lastige insecten gezien, die je liever niet in je buurt hebt. Men verward ze meestal met wespen die wel lastig kunnen zijn. Bijen en andere bestuivers zijn immers levensnoodzakelijk voor de biodiversiteit. Einstein in 1965: “ Als de bij van het aardoppervlak verdwijnt, heeft de mens nog maar vier jaar te leven”

Zonder de bij zijn er geen zaden en vruchten. Heerlijk fruit zoals kersen, appelen, braambessen, frambozen, maar ook courgettes, paprika’s en nog zoveel anderen zouden verdwijnen zonder de bij. Vandaar dat er meer aandacht wordt gevraagd, met onder andere deze prachtige muurtekening aan de Vlinder.

Djoels’ de ink master van de lage landen

Met ‘Djoels’ werd de perfecte graffiti kunstenares gevonden om het mooie beeld in Gits tevoorschijn te toveren. Als Ink master heeft ze een portfolio waar je van achterover valt. Meer info over ‘Djoels’: https://www.djoelsink.com/

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.