Home > Gouverneur Carl Decaluwé onder de indruk na bezoek aan For Freedom Museum, Knokke-Heist

Gouverneur Carl Decaluwé onder de indruk na bezoek aan For Freedom Museum, Knokke-Heist

Geschreven op 26 juli 2023 om 08:39 door Mario De Wilde

Gisteren had het For Freedom Museum, in Ramskapelle de eer en het genoegen de provinciegouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé te ontvangen, voor een rondleiding in de pas ingerichte nieuwe vleugels ‘Wings For Freedom’ en ’21 st Army Group-Monty’s men’. Burgemeester en gastheer van Knokke-Heist, Piet Degroote verwelkomde de gouverneur en dankte het For Freedom team voor de inzet en het ongelooflijk resultaat van de jongste realisaties. Met gepassioneerde interesse volgde gouverneur Decaluwé de rondleiding van conservators Freddy en Danny Jones.

Zelf gebeten door maritieme geschiedenis heeft de gouverneur een 1600 boeken omtrent dit thema in zijn bibliotheek en is hij tevens bedreven in de miniatuurbouw van schepen.
Hij was vooral getroffen door de scènografie en de wijze waarop de opgegraven vliegtuig onderdelen (Bahaat-team) werden gepresenteerd in onovertroffen realistische decors (Verbocolor). De samenwerking met cartoonist Thomas Du Caju is volgens de gouverneur een schot in de roos en brengt tevens een bijzondere beleving en aantrekkingskracht naar een jeugdig publiek. De originele uniformen en uitrustingen van zowel Geallieerde en Duitse piloten en vliegtuigbemanningen uit de collectie van conservator Freddy waren uiteraard de ultieme blikvangers en als kenner door de gouverneur geprezen.

De crowdfunding actie omtrent de aanschaf van een replica ‘Spitfire’, het icoon van de Royal Air Force tijdens de Slag om Engeland 1940, werd tevens voorgesteld en het bezoek werd afgesloten met een gezellige babbel en een koffie. Het For Freedom team dankte de gouverneur voor zijn interesse en tijd. In het gastenboek vermeldde de heer Decaluwé dat West-Vlaanderen fier was er opnieuw een top attractie bij te hebben, waarvoor uiteraard een woord van dank.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.