Home > Gouverneur Carl Decaluwé brengt bedrijfsbezoek aan GeoDynamics uit Kortrijk

Gouverneur Carl Decaluwé brengt bedrijfsbezoek aan GeoDynamics uit Kortrijk

Geschreven op 27 april 2023 om 09:42 door Mario De Wilde

Gisteren bracht West-Vlaams Gouverneur Carl Decaluwé een bedrijfsbezoek aan het succesvolle Kortrijkse bedrijf GeoDynamics. De onderneming is in ons land marktleider inzake tijds- en locatieregistratie en zette met de opening van een eerste kantoor in Nederland onlangs zijn eerste stappen in een ambitieus internationaal groeipad. Tegelijk blijft het bedrijf ook volop inzetten op innovatie. Na een boeiende rondleiding in het bedrijf nam de Gouverneur, die duidelijk onder de indruk was, ook deel aan een werkvergadering met de directie van GeoDynamics. Carl Decaluwé, Gouverneur West-Vlaanderen: “Ik sta verbaasd van de mogelijkheden die de technologie van GeoDynamics biedt voor heel wat sectoren. Als gouverneur ben ik trots dat een bedrijf als dit onze provincie mee op de kaart zet inzake technologie en innovatie.”

Stijn Stragier, medeoprichter en managing partner van GeoDynamics: “Ik ben bijzonder fier dat Gouverneur Decaluwé vandaag een officieel bezoek brengt aan ons bedrijf. We zijn momenteel afgetekend marktleider in België maar we zijn blijvend aan het zoeken om verder uit te breiden naar nieuwe toepassingen.
GeoDynamics werd opgericht in 2004 en ontwikkelt software om op afstand de locatie te bepalen van voertuigen, werktuigen of mobiele medewerkers. Via een beveiligde website kan je op computer, tablet of smartphone volgen waar ze zich bevinden. De systemen van Geodynamics worden ook gebruikt voor tijdsregistratie en het beheer van het wagenpark. Het bedrijf richt zich op eventorganisatoren, de bouwsector, installateurs, onderhouds- en serviceploegen, openbare diensten en andere organisaties met mobiele medewerkers en een wagenpark. Momenteel heeft het bedrijf heeft 3.700 klanten, die samen 55.000 blackboxen gebruiken. Dat zijn apparaten met ingebouwde gps- en gsm-functies die in een voertuig geïnstalleerd worden om de locatie ervan te volgen.
Evenementen
De technologie van GeoDynamics wordt toegepast tijdens heel wat evenementen, gaande van sport tot live entertainment. Heel wat festivals, zoals bv. Rock Werchter, implementeren de trackers om de organisatie van hun event te optimaliseren en te professionaliseren. Denk aan het coördineren van hulpdiensten tijdens incidenten, opvolgen van medewerkers, enz. Ook Flanders Classics behoort al jaren tot de vaste klanten en kan dankzij de technologie vinger aan de pols houden voor vele zaken zoals de uitgestrektheid van het peloton, de interprovinciale opvolging van de wedstrijd, enz.
Foto: GeoDynamics

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.