Home > Gouden bruiloft voor Gilles Limon en Monique De Wit uit Knokke en hun romance leest als een sprookje

Gouden bruiloft voor Gilles Limon en Monique De Wit uit Knokke en hun romance leest als een sprookje

Geschreven op 23 november 2021 om 10:25 door Mario De Wilde

Onlangs was het feest bij Monique en Gilles. Ze waren namelijk 50 jaar getrouwd. Een gouden huwelijksverjaardag, proficiat! Schepen Vandenbussche wenste hun namens het gemeentebestuur alvast nog vele jaren en bracht een plant ter attentie mee. De eerste ontmoeting van Gilles en Monique leest als een sprookje. Zij net geen 20 jaar en voor het eerst op stap na een jeugd vol overbezorgde ouders. Hij als franstalige uit het Brusselse met de vrienden uit in Blankenberge. Maar één taal hadden ze wel gemeenschappelijk: die van de liefde.

Hun onmogelijke romance – onmogelijk vanwege de afstand en de taalbarrière – maakten ze mogelijk met veel geduld, volharding en gelukzalige gestolen momentjes. Gilles deed namelijk zijn legerdienst in Mechelen. Toen Monique’s ouders wisten dat ze iemand had leren kennen mocht ze steeds meer naar Mechelen maar ze moest stipt om middernacht thuis zijn. Hierdoor was het tijd samen erg beperkt. Of Monique hierbij ooit een glazen muiltje verloor is niet bekend. Op 21-jarige leeftijd volgde het sprookjeshuwelijk en het koppel verhuisde naar Wemmel. Voor Monique was dit even aanpassen omdat ze de Franse taal niet machtig was maar na de geboorte van hun kinderen verliepen de sociale contacten vlotter. Het koppel heeft namelijk 2 dochters die beiden goed gesetteld zijn in Brussel en 4 kleinkinderen. Hun oudste kleinkind is 18 jaar en vertrekt binnenkort voor een jaar naar Denemarken om te studeren.

Werk aan de winkel
De ouders van Gilles hadden enkele mannenboetieks in Brussel en Blankenberge genoemd naar hun zoon. Gilles heeft de zaak overgenomen en werkte tot 20 jaar geleden lange dagen, ‘s zomers in Blankenberge en tijdens de wintermaanden in Brussel. Vervolgens opende Gilles een brasserie in Wemmel tot een bloedklonter hem verplichtte het iets kalmer aan te doen. Hij startte daarna als commercial bij een gekende Brusselse firma en werkt tot op heden nog 1 dag voor dit bedrijf.
Monique heeft steeds meegeholpen in de zaak van haar man maar genoot een atypische opleiding.
Ze heeft een A2 Elektronica na aandringen van haar papa. Een opleiding die Monique niet interesseerde en waarin haar mannelijke klasgenoten haar door de studie trokken. Daarna volgde Monique een talenopleiding.
Ook tegenwoordig zitten Monique en Gilles niet stil. Ze spelen graag petanque en plannen om dit jaar enkele maanden naar Spanje te gaan. Monique volgde recent nog computerlessen, heeft schilderschool gevolgd en was lid van een fietsclub. De gemeente Knokke-Heist wenst het koppel nog veel sprookjesachtige jaren samen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.