Home > Goud, zilver en brons voor Vaste Vuist Lauwe op Vlaams kampioenschap Toestelturnen Meisjes te Lauwe

Goud, zilver en brons voor Vaste Vuist Lauwe op Vlaams kampioenschap Toestelturnen Meisjes te Lauwe

Geschreven op 18 mei 2022 om 10:57 door Mario De Wilde

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe behaalde afgelopen weekend 1 x goud, 3 x zilver en 2 x brons op het Vlaams Kampioenschap toestelturnen Meisjes te Lauwe. Goud was er voor Olivia Lecluyse, Zilver voor Katlijn Vlaeminck, Noa Vantomme en Margaud Dujardin, Brons voor Eloïse Bailleul en Lou De Rudder. De groep B10 pakte daarenboven als team nog eens de zilveren medaille mee naar huis.

De spits werd afgebeten door de meisjes van B10.  De dames stonden vol zelfvertrouwen klaar om erin te vliegen.  Ze werkten allemaal een goeie sprong af.  Met veel goesting trokken ze richting brug en ook dit ging ze goed af.  Aan balk slaagden ze  erin om met 5 gymnasten slechts 1 val te incasseren. Wat op zich al een medaille waard is.  Aan vloer durfden sommige zelfs om voor het eerst een nieuw element uit te voeren en ook dit verliep bijna vlekkeloos.  Na de wedstrijd behaalden ze fier een zilveren plak met het team.  Ook wisten 2 dames individueel een medaille te veroveren.  Zo mocht Olivia Lecluyse de gouden medaille huiswaarts meenemen en Margaud Dujardin de zilveren. Hélène Ververken werd 9e, Rachel Moreau 15e en Lina Everaet 18e.

In de namiddag was het de beurt aan Iniya Tanghe.  Zij nam deel in de categorie B12. Iniya kende een minder goeie start aan de brug.  Ze verliest onmiddellijk 3 punten en belandt gelijk op de laatste plaats.  Daarna komt Balk, waar ze uitstekend presteert maar toch 1 val heeft.  Nog steeds komt ze geen plaats dichter.  Maar ze verliest de moed niet en strijd verder op grond en sprong, waar ze haar punten mooi ophaalt en toch een 10e plaats behaalt.

Katlijn Vlaeminck, die traint in het topsportcentrum in Gent, mocht de eerste wedstrijddag afsluiten bij de A13. Zij liet aan de 4 toestellen zeer mooi afgewerkte oefening zien. Helaas 1 val aan balk, maar ze sloot haar wedstrijd af met een prachtige grondoefening. Ze eindigde op de 2e plaats en kreeg dus een zilveren plak rond haar nek.

Op zondag 8 mei kwamen de oudste meisjes van de club aan bod. Op balk zagen we zowel super gelukte oefeningen, als oefeningen met wat foutjes. Sprong liep van iedereen goed. Op vloer kregen we veel complimenten met de mooie afwerking en mooie choreografieën. Brug, het laatste toestel zorgde ervoor dat de rankings nog stevig door elkaar werden geschud. Hier konden enkele meisjes hun wedstrijd in schoonheid afsluiten. Maar helaas was er ook heel veel pech voor een aantal andere dames. Bij de B13 haalde Emme Dhelft de 14e plaats, Jelke Van Meenen de 11e en Lou De Rudder de 3e en kreeg dus een bronzen medaille mee naar huis. Julie Stragier werd 7e en Gitta D’Hooghe 5e bij de B14. In de categorie B15 werd Rachel De Gryse eindigde 5e en Noa Vantomme mocht op het zilveren schavotje plaats nemen. Maar misschien het allermooiste om zien tijdens deze wedstrijd: de positieve teamsfeer die heerst in deze groep!

Het weekend werd afgesloten door de categorie B11.  4 meisjes maken kans op een ticket voor het Belgisch en misschien zelfs een podiumplaats.  Want ze behaalden tijdens de voorrondes reeds verschillende top 3 plaatsen. Deze keer mochten we starten aan vloer.  Dit ging prima, net zoals sprong.  Brug verliep niet zonder kleerscheuren, maar gelukkig vielen de punten nog mee, zodat de moed erin bleef.  Dus balk bepaalde wie het podium op kon.  Daar toonde Eloïse Bailleul dat ze het best de zenuwen onder controle had en behaalde een derde plaats.  Esmée Werbrouck, Cammie Debaveye en Yinthe Strypsteen behaalden respectievelijk een 5e, 7e en een 18e plaats. Nu is het spannend afwachten op de definitieve selectielijsten voor het Belgisch Kampioenschap over 2 weken in Gent!

Foto 1 : Goud voor Olivia Lecluyse en zilver voor Margaud Dujardin
Foto 2: Team B15-16 met de zilveren medaille voor Noa Vantomme

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.