Home > Goed rapport tijdens controle voor Brugse taxi’s en bussen. Niet zo voor buitenlandse bussen

Goed rapport tijdens controle voor Brugse taxi’s en bussen. Niet zo voor buitenlandse bussen

Geschreven op 15 juni 2023 om 09:48 door Mario De Wilde

De Brugse politie voerde vorige week van 9 tot 15u een verkeerscontrole uit in het kader van personenvervoer in de Bargeweg, op het Stationsplein en op de oefenterreinen van De Lijn. De politie werd bijgestaan door controleurs van De Lijn, de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL), de Directie Toezicht op de Sociale Wetten en de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening. Uit de resultaten blijkt dat de bestuurders van De Lijn en ook de Brugse taxichauffeurs over de hele lijn in orde waren. Bestuurders van binnen- en buitenlandse autocars daarentegen kregen een slecht rapport.

Vorige week donderdag vond een grootschalige verkeerscontrole op het naleven van de wegcode plaats. In totaal zijn er 343 voertuigen gecontroleerd, waaronder verschillende bestuurders van De Lijn, binnen- en buitenlandse autocars en taxi’s.

Alle 231 bestuurders van De Lijn hadden hun rijbewijs op zak en zaten nuchter achter het stuur. Er werden ook 1127 reizigers gecontroleerd op 133 bussen. Hierbij werden 13 pv’s opgemaakt voor zwartrijden.

Ook de 81 taxichauffeurs die zich die dag op het Stationsplein begaven, slaagden voor de ademtest en konden alle nodige boorddocumenten voorleggen.
Er werden ook 28 binnen- en buitenlandse autocars gecontroleerd. Naast diverse overtredingen op de wegcode, zoals gsm-gebruik achter het stuur en het niet dragen van een gordel werden er ook technische gebreken vastgesteld en hadden sommigen foute documenten bij. Verschillende voertuigen reden ook zonder vervoersvergunning of zonder het verplicht op te maken reisblad.

Verontrustend zijn ook de inbreuken op de rij- en rusttijden. Daarnaast hadden 3 autocars hun aangifte van verkeersbelasting niet uitgevoerd. Er werden bij 25 autocars maar liefst 31 overtredingen vastgesteld. Slechts 3 bestuurders waren dus volledig in orde.

Wat zwartwerk betreft, telden de sociale inspectiediensten die dag 4 inbreuken. In het totaal werden er tijdens de hele controle voor 12.347 euro aan boetes uitgeschreven.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.