Home > Goed nieuws voor West-Vlaamse partytrippers: your favourite discotheek Dust in Breskens

Goed nieuws voor West-Vlaamse partytrippers: your favourite discotheek Dust in Breskens

Geschreven op 30 november 2022 om 09:17 door Mario De Wilde

Zeeuws-Vlaanderen, dat mooie, unieke stukje Zeeland wat menig toerist uit binnen- en buitenland en vooral uit onze West-Vlaamse provincie weet te vinden voor vakanties en mini-breaks, heeft zoals we allemaal weten veel te bieden. Prachtige natuur, de mooiste en schoonste stranden van heel Nederland met de leukste strandpaviljoens, een rijke geschiedenis en leuke musea. Op culinair gebied is van alles te ontdekken. Sportverenigingen, muzieklessen – jong en oud komt hier niets te kort. En goed nieuws voor danslustigen want eindelijk hoeven Zeeuws- en West-Vlaamse jongeren niet ver weg om lekker los te kunnen gaan op een te gekke partyplek. Dat kan voortaan in discotheek Dust in Breskens. Een discotheek/club voor de jeugd, én the place to be voor evenementen voor groot en klein.

Lasershows, bekende dj’s, koud vuurwerk, lichtshows, daarvoor hoef je niet meer de landsgrens over of de Westerscheldetunnel door. Discotheek Dust in Breskens maakt van de zaterdagavond een waar spektakel. Met de geluidsystemen van het Antwerpse AED, behorend tot de top 3 van de wereld op het gebied van geluidstechniek, zit de weergave van de muziek wel goed. “Dat niet alleen, het geluid is perfect uitgemeten in de ruimte”, vertelt Frank de Krijger, mede-eigenaar van Dust. Samen met zijn compagnon Mike van den Heuvel zet hij zijn schouders onder het project. “Sinds heel lange tijd is er voor de jonge gasten geen grote uitgaansgelegenheid hier in Zeeuws-Vlaanderen”, verklaart hij hun motivatie. Mike, die net voor corona uitbrak zijn café Dust op dezelfde locatie in de Deltahoek opende, merkte hier behoefte aan. “Ik voelde aan de jeugd dat het trekt”, blikt hij terug.

“Er was geen gelegenheid aan deze kant. Niet voor onze eigen jeugd, en niet voor de jeugd die hier op vakantie komt. Toen zijn we er samen ingestapt. We zijn naar de Gemeente gegaan en hebben gevraagd wat we moesten doen om de nodige vergunningen te krijgen. De vergunningen hebben we gekregen en daarna zijn we direct gestart met de verbouwing.”

Bij Dust gebeurt het

Die verbouwing, dat hield nogal wat in. Tweederde van het voormalige kart- en paintballgebouw is afgebroken, de rest is gestript. De behoorlijk hippe gelegenheid bestaat nu uit een zaal van 700 m² met podium en grote bar, met een maximale capaciteit van 1.250 man. In 2023 wordt een extra zaal gerealiseerd voor een maximaal aantal van 200 personen, speciaal voor kleinere feesten of evenementen. “Dan kun je hier je verjaardagsfeest houden zonder thuis alles koud moeten te hebben staan voor 100 man.” Mike en Frank gaan avonden organiseren met dj’s, bands, stand-upcomedians en exclusieve artiesten. “We gaan hierbij alle kanten op. We denken bijvoorbeeld ook aan schoolkinderen. Hier is plek voor drie basisscholen voor allerlei kinderactiviteiten”, vertelt Mike.

Buffet en dansen

De zaterdagavond wordt speciaal gereserveerd voor de jongeren vanaf 18. “De vrijdagavonden kunnen we invullen voor zestienplussers, zonder alcohol. Juist die groep valt nu buiten de boot qua uitgaansmogelijkheden.” Zo zullen op termijn ook de vrijdag- en zondagavonden ingevuld worden met diverse thema’s voor zowel jong als oud. Naast genieten van de muziek kan er dan ook genoten worden van een heerlijk buffet! Ook zal Dust gebruikt worden voor uiteenlopende evenementen zoals modeshows, beurzen, bedrijfsborrels of -feesten of bedrijfsbarbecues. En als het gaat vriezen, wordt de voormalige kartbaan buiten omgetoverd tot schaatsbaan. In het zomerse festivalseizoen zal Dust opgeteld kunnen worden aan het rijtje festivallocaties.

Aan alles is gedacht om jou een topavond te bezorgen: zo is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de taxiservice van DLS-taxi en rijdt er in de zomermaanden een speciale (disco)busdienst tussen Breskens, Cadzand, Sluis en Knokke. Zin in een avond uit? Dat kan voortaan in eigen omgeving! Dust = uiteenlopende muziekstijlen, goede drankjes, gemoedelijke sfeer in hippe setting. Informatie over shows, evenementen, huur, catering en vervoersdiensten vind je op de website van Dust. Nog dit: er komt ook een grootse Nieuwjaarsparty waarbij de deuren om 01.00 uur open gaan.

Deltahoek 44 Breskens | www.dust-events.nl

Foto: Eigenaars Frank de Krijger (links) en Mike van den Heuvel (rechts)

2 reacties

Herreboudt, Brugge
Geschreven op 2022-12-02 13:10:48
Dat is inderdaad straf nieuws. Veel succes zou ik zeggen. Antoine Herreboudt, Brugge
Jeroom Dekeyser en Jelle De Bleeckere.
Geschreven op 2022-12-02 13:09:59
We wonen zelf in Westkapelle dus dat is maar een halfuurtje rijden. Veelbelovend dat er zoiets gestart wordt want in Knokke zelf of Brugge is het op dat vlak een woestijn. We zijn een van de volgende weken zeker present om Dust te gaan ontdekken. Jeroom Dekeyser en Jelle De Bleeckere.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.