Home > Goed nieuws voor Top Gun-fans: kruip in de huid van Tom Cruise op Koksijde Air Base Summer Expo ’23

Goed nieuws voor Top Gun-fans: kruip in de huid van Tom Cruise op Koksijde Air Base Summer Expo ’23

Geschreven op 8 juli 2023 om 11:29 door Mario De Wilde

Gisteren werd op de luchtmachtbasis van Koksijde de Koksijde Air Base Summer Expo ’23 officieel geopend. De Expo werd een eerste keer georganiseerd tijdens de Covid periode en trekt jaarlijks +/- 7000 bezoekers. Dit jaar is het de vierde editie van de Expo, die jaar na jaar wat uitgebreid werd, er zijn vliegtuigen bijgekomen en ook een Lego maquette van de luchtmachtbasis van de toekomst.

Binnen enkele jaren zijn alle piloten en technici die met, in of aan de toestellen werken, van de nieuwe generatie zijn die zitten vol toptechnologie. Naast de modernisering van die vloot die al aan de gang was de luchtmacht toelaten om bijkomende capaciteiten te verwerven. Hiermee moet Defensie klaarstaan om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen.
Ook de helikoptervloot zal er binnen enkele jaren heel anders uitzien. Er komen ondermeer nieuwe Search and rescue helikopters, helikopters ter ondersteuning van land- en medische eenheden, …

Neem je graag eens een kijkje achter de schermen van de Luchtmacht van vandaag en morgen? Bezoek dan deze zomer de Summer pop-up expo op de vliegbasis van Koksijde.
Ben je een snelheidsduivel en krijg je kippenvel van een F-16 die met grote snelheid door het luchtruim scheurt? Kan je niet genoeg krijgen van Tom Cruise en Top Gun?
Wil je zelf eens in de cockpit van een F-16-gevechtsvliegtuig zitten? Of was je altijd al een fan van ‘Windkracht 10’ en wil je de legendarische Sea King nog eens van dichtbij zien?
Misschien ben je wel gepassioneerd door techniek en wil je weten hoe de luchtmacht van de toekomst gebruik zal maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen en augmented reality?

Wil je meer weten over onze Luchtmacht ? Dan heb je redenen genoeg om deze zomer onze Summer pop-up expo te bezoeken op de vliegbasis van Koksijde. Schrijf je snel in via onderstaande link en maak kennis met de mensen, middelen en opdrachten van de Belgische Luchtcomponent. Ontdek de nieuwste vliegtuigen waarmee we morgen onze vrede, veiligheid en welvaart beschermen. Naast de tentoonstelling hebben we permanent een virtual cockpit experience, kan je in een echte F-16 zitten of een fotootje nemen in de cockpit van onze trouwe Sea King.
Praktisch
Tijdens dit bezoek wordt u door de expositie rondgeleid door onze getrainde gidsen die uitleg geven over de opdrachten en de vliegtuigen van onze Luchtmacht. Deze rondleiding duurt ongeveer twee uur. De toegang is gratis, wel vooraf inschrijven via: https://bookwhen.com/nl/koksijde-summer-expo-23…

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.