Home > Goed nieuws voor de kids: Speelzone Neptunus in Wenduine helemaal vernieuwd

Goed nieuws voor de kids: Speelzone Neptunus in Wenduine helemaal vernieuwd

Geschreven op 9 juni 2023 om 07:31 door Mario De Wilde

De speelzone in de Neptunuswijk in Wenduine werd heringericht. De vernieuwing kwam er onder meer na inspraak door de buurtbewoners en leerlingen van de nabijgelegen scholen. Schepen voor Jeugd, Hilde Dhont: “Speelzone Neptunus kampte al jaren met wateroverlast en ook de speeltoestellen waren aan vervanging toe. Daarom werd beslist om deze zone te vernieuwen, maar we vonden inspraak door de buurtbewoners en zeker ook door de kinderen die hier spelen zeer belangrijk. Zowel de leerlingen van de scholen ‘t Klavertje en Heilig Hart, als de buurtbewoners, konden de verschillende voorstellen in detail bekijken en hun stem uitbrengen op het speeltoestel van hun keuze. Ze kozen unaniem voor de speeltoestellen die nu geplaatst zijn.”

Naast de nieuwe speeltoestellen werden ook enkele gekapte bomen uit parkdomein La Potinière hergebruikt om een natuurlijk en avontuurlijk speelparcours te vormen. Onder de boomstammen ligt een ‘wadi’ die het overtollige water in de zone opvangt, zodat de paadjes en speeltoestellen niet meer onder water komen te staan. Zo werd het probleem van de wateroverlast aangepakt.

Er zijn ook nieuwe struiken en bomen geplant en het petanqueplein is opgefrist. De hele speelzone biedt nu een leuke variatie van speelelementen, waar kinderen volop kunnen glijden, schommelen en klimmen. Onder de speeltoestellen liggen valdempende matten, die ook het gras onder de toestellen beschermen. Op het pleintje kan ook gesport worden: naast het voetbalveldje is nu ook basketbalveld aangelegd.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.