Home > Goed nieuws voor blokjesliefhebbers. De Brugse Smedenstraat krijgt straks een Lego-winkel

Goed nieuws voor blokjesliefhebbers. De Brugse Smedenstraat krijgt straks een Lego-winkel

Geschreven op 11 mei 2022 om 10:50 door Mario De Wilde

Het Brugse stadsbestuur gaf de goedkeuring voor het verbouwen van de panden in de Smedenstraat 23-25. Er wordt ook een nieuwe bestemming voorzien. Er komt namelijk een Lego winkel waar je tijdens het winkelen ook iets zal kunnen drinken. “Dit concept past helemaal is onze visie van het kernwinkelgebied”, vertelt schepen van ruimtelijke ordening Franky Demon.

Momenteel is parfumerie Liberty’s nog in deze panden in de Smedenstraat gevestigd, maar binnenkort komt daar verandering in. De panden worden verbouwd tot een LEGO-winkel en krijgen eerst een upgrade. Beide gevels worden opgefrist door o.a. de ramen in de voorgevels te vervangen. Daarnaast komt er ook een nieuwe inkomdeur. Naast het winkelgedeelte wordt ook de woning die al in het pand aanwezig is behouden. “Deze nieuwe LEGO-winkel past volledig in de visie van de stad omtrent het kernwinkelgebied en geeft winkelen in Brugge en nieuwe beleving. Op de gelijkvloerse verdieping zal een ruim assortiment van LEGO bouwdozen te koop zijn. Er komt in de winkel ook een koffiehoek met een 20-tal zitplaatsen. Wie niet kan wachten om te starten met bouwen, kan dus meteen zijn aankoop bekijken met een tas koffie erbij”, aldus schepen Franky Demon.
Op de verdieping, waar nu behandelruimtes voor de parfumerie zijn, zullen ruimtes voorzien worden waar workshops gegeven kunnen worden en waar ook tentoonstellingen kunnen doorgaan. “Deze nieuwe LEGO-conceptstore zal een boost kunnen geven aan de Smedenstraat. De populaire bouwblokjes zijn zowel voor jong als oud en zijn ook een sterk internationaal product. Het wordt een unieke winkelbeleving in Brugge want tot nu toe is er nog geen LEGO-store in West-Vlaanderen”, besluit Demon.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.