Home > Goed nieuws: Monopoly Brugge is opnieuw te bestellen

Goed nieuws: Monopoly Brugge is opnieuw te bestellen

Geschreven op 1 oktober 2021 om 09:27 door Mario De Wilde

Monopoly Brugge is aan een nieuwe druk toe. Het spel werd voor het eerst gelanceerd in de winter van 2017. Inmiddels is het spel al sinds begin 2018 hopeloos uitverkocht.
Echter bleef de vraag in al die jaren zeer groot naar het spel. Uitgever, bedenker en distributeur van het spel, het Brugse GROEP 24, achtte nu de tijd rijp om het spel een nieuwe druk te geven.

Brugge was één van de eerste steden in Vlaanderen die een eigen Monopoly-editie kreeg. In 2017 werd er in samenwerking met de stad een project uitgerold om verschillende eyecatchers, landmarks en nieuwigheden uit de stad te verzamelen in een gepersonaliseerd Monopolyspel. Verschillende musea, historische gebouwen, pleinen maar ook nieuwe projecten zoals de cruise terminal, het vernieuwde Zand en het Concertgebouw vonden hun plaatsje in het spel.

Het spel werd te koop aangeboden in 2017 en vanaf dan ging het bijzonder snel met de verkoop. De eerste druk was in een mum van tijd uitverkocht. “In amper enkele maanden tijd zaten we zonder voorraad’ vertelt zaakvoerder Kristof De Block (Groep 24). Initieel was het niet de bedoeling om dit spel jaren later nog eens te gaan produceren maar de vraag was blijkbaar niet bij te houden. “We kregen de afgelopen jaren bijna wekelijks een vraag van een handelaar of een particulier die een Monopoly Brugge wou kopen. Nu, vier jaar na release, achten we de tijd rijp om in een tweede druk te voorzien. De die-hard verzamelaars moeten zich trouwens niet ongerust maken, de eerste druk zal wel degelijk te onderscheiden zijn van deze versie. Inhoudelijk is het spel hetzelfde, maar de jaartallen, productcodes en bepaalde kleurschakeringen wijken af van de allereerste druk. ” aldus Kristof De Block (Groep 24).

Het spel is te bestellen via www.MONOPOLYSTORE.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.