Home > Go! Atheneum Diksmuide wil tegemoetkomen aan toenemende vraag opleiding wellness & lifestyle

Go! Atheneum Diksmuide wil tegemoetkomen aan toenemende vraag opleiding wellness & lifestyle

Geschreven op 21 februari 2023 om 07:52 door Mario De Wilde

Go! Atheneum Diksmuide wil tegemoetkomen aan toenemende vraag opleiding wellness & lifestyle
In GO! Diksmuide staat de leerling centraal. Dit doen we door onze leerlingen met een passie voor het vak en de nodige zorg te omringen en hen een veilig en vooral stimulerend schoolklimaat te bieden. We helpen onze leerlingen het maximale uit zichzelf te halen door hen een sterke basis aan kennis, vaardigheden en attitudes mee te geven met het oog op de toekomst.

Het GO! Atheneum Diksmuide is een school die zich richt op het welzijn en ontwikkeling van haar leerlingen. Ze biedt een gezonde leeromgeving en zorgt ervoor dat de leerlingen een stevige basis aan kennis, vaardigheden en attitudes meekrijgen. Momenteel telt de school een 275-tal leerlingen.

De school staat voor:
• Centrale focus op de leerling;
• Gezonde leeromgeving;
• Oog voor talentontwikkeling;
• Sterke basis aan kennis, vaardigheden en attitudes;
• Rechtvaardige en menselijke regels;
• Zorg op maat.

De school beschikt over twee campussen: De campus Grauwe Broedersstraat is gericht op verder studeren en biedt economische, klassieke, wetenschappelijke, wiskundige en (onder voorbehoud) humane richtingen, terwijl de campus Kaaskerkestraat is ingericht voor de richtingen Haarzorg, Maatschappij & Welzijn, Informatica, Mechanica, Verzorging en Slagerij. De Slagerij-Traiteur richting staat bekend om haar uitstekende opleiding.

Met verschillende richtingen en opties is het schoolaanbod gevarieerd en zorgt voor de juiste keuze voor uw kind. De school heeft zich recent voorbereid op de toekomst door Talentmodules, Open Leerschool en Actief Burgerschap in te richten. Leerlingen kunnen in de eerste graad kiezen uit verschillende Talentmodules en zo hun passie ontdekken.

In het GO! Atheneum Diksmuide volgt men het acroniem VAST. Hierdoor wil men verantwoordelijkheid en autonomie bevorderen bij zowel leerlingen als leerkrachten.
– Verantwoordelijkheid
– Autonomie
– Samenwerking
– Talenten

Jochen Nolf, directeur Go! Atheneum: “Iedereen in het GO! Atheneum is uniek en bijzonder en we streven ernaar leerlingen op hun niveau het beste te ontwikkelen. De school heeft een visie waarbij de leerling centraal staat en hen omringt met passie en zorg. Het doel is hen een sterke basis mee te geven voor de toekomst. In het GO! Atheneum Diksmuide staat traditioneel onderwijs met een moderne twist voorop. Hierdoor krijgen de leerlingen de nodige competenties om de uitdagingen van de maatschappij aan te gaan.”

Ecotuinproject
In 2020 konden de leerlingen van de richting Natuurwetenschappen in de eerste en de tweede graad aan de slag gaan in 300m2 grote ecotuin. De leerlingen gaan er meermaals per week aan de slag om zo groot mogelijke biodiversiteit te verkrijgen. Zo zetten ze daar hun leerstof wetenschappen om in praktijk.

Wellness en lifestyle
Volgend schooljaar wil men starten met een nieuwe studierichting wellness en lifestyle voor leerlingen vanaf de tweede graad. Hier leer je over de verzorging van het gelaat, handen, voeten en lichaam, aspecten van haarverzorging en make-up.

Jochen Nolf: “Er werd een aanvraag ingediend en we hopen op een positief gevolg. De vraag naar deze richting neemt meer en meer toe. Daarom willen we met Go! Atheneum hierop inzetten.”

Jaarlijks opent het GO! Atheneum Diksmuide hun deuren tijdens de Opencampusdag. Dit evenement vindt dit jaar plaats op 26 maart en is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met de scholen en hun werkwijzen. Tijdens de dag zijn er individuele informatiemomenten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.