Home > Gloednieuwe kinderopvangwijzer maakt je wegwijs in Ichtegemse kinderopvang

Gloednieuwe kinderopvangwijzer maakt je wegwijs in Ichtegemse kinderopvang

Geschreven op 8 november 2021 om 15:15 door Mario De Wilde

Vanaf 2023 dient elke Vlaamse gemeente een Lokaal Loket Kinderopvang te hebben. Gemeente Ichtegem sloeg nu al de handen in elkaar met Stad Oudenburg en Stad Gistel om dit te realiseren. Samen gaan ze van start met de website www.kinderopvangwijzer.be. “Heel wat aanstaande ouders gaan in de eerste weken van de zwangerschap op zoek naar opvang voor hun baby”, vertelt schepen van kinderopvang Willy Hosten. “Dat brengt vaak veel stress met zich mee, want de plekjes in de crèches en bij de onthaalouders zijn vaak beperkt en bovendien kennen de jonge ouders niet alle opvangmogelijkheden in de regio”.

“Om deze last van de schouders van de jonge ouders te nemen, slaan we met de gemeentes Ichtegem, Oudenburg en Gistel de handen in elkaar. Door hen een overzichtelijke, digitale kinderopvangwijzer aan te bieden, hopen we de ‘opvangstress’ te verlichten en hen meer te doen genieten van de prille zwangerschap”, aldus Willy Hosten.
“Vanaf 2023 dient elke Vlaamse gemeente een Lokaal Loket Kinderopvang te hebben. Ichtegem, Gistel en Oudenburg gaan er vanaf 8 november 2021 mee van start”, gaat de schepen verder. “Vanaf dan lanceert Huis van het Kind Ichtegem de website www.kinderopvangwijzer.be/ichtegem. Een digitaal platform waar je op een plattegrond van de gemeente alle mogelijkheden tot opvang voor baby’s van 0-3 jaar terug kan vinden. Een globaal en duidelijk overzicht dus. Aanstaande ouders kunnen er hun vraag ook digitaal richten aan de opvanginitiatieven”. “Nog een leuk extraatje”, geeft Willy Hosten nog mee, “ouders die wat hulp nodig hebben bij het invullen van de kinderopvangwijzer, kunnen terecht bij de medewerkers van ons Huis van het Kind in het administratief centrum van Eernegem

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.