Home > Gloednieuw kantoorgebouw ‘M1’ bundelt drie Meense ondernemers

Gloednieuw kantoorgebouw ‘M1’ bundelt drie Meense ondernemers

Geschreven op 18 mei 2020 om 08:22 door Mario De Wilde

Men kan er niet naast kijken, het gloednieuwe kantoorgebouw ‘M1’, uitgesproken als ‘Meen’ is in volle opbouw. Drie ondernemers uit de streek, Lintoo Projects, Decupere & Partners en Prisma Geassocieerde Notarissen vonden elkaar en zullen begin 2021 verhuizen naar deze nieuwe locatie.
Beter zichtbaar en bereikbaar
Het project wordt gebouwd door bouwheer en mede-eigenaar Lintoo Projects en bevindt zich op de verbindingsweg tussen Geluwe en Menen, vlakbij de A19. Het nieuwe en bijna energie-neutrale kantoorgebouw zal dus bijzonder goed bereikbaar zijn en veel zichtbaarheid genieten. Grote glasgevels met zichtbetonpanelen zullen zorgen voor een hedendaagse, stijlvolle uitstraling. Lintoo Projects werkt hiervoor samen met Architectenbureau Vandamme-Vandeputte uit Roeselare. De drie bedrijven zullen elk een verdieping in het gebouw innemen, waarbij voor elke partij ook ruimte voorzien is om te kunnen groeien.

“Als accountantskantoor met ondertussen zes vestigingen en een tachtigtal medewerkers in West- en Oost-Vlaanderen, werd het kantoor in Geluwe te klein. Het gebouw was ook wat verouderd, wat niet past bij onze missie en uitstraling. De zoektocht naar een modern kantoorgebouw met alle voorzieningen en grote ruimtes drong zich dan ook op, aangezien wij het welzijn van onze medewerkers, maar ook onze service naar onze klanten toe, hoog in het vaandel dragen. Het project in Menen voldoet dan ook aan al onze wensen”, vertelt Dieter Bonte, Partner bij Decupere & Partners. Ook Prisma Geassocieerde Notarissen is ervan overtuigd dat zij door de goede ligging, de uitstekende parkeermogelijkheden en de aanwezige digitale voorzieningen hun klanten nog beter zullen kunnen helpen. “Voor mij voelt het ook wel een beetje als thuiskomen”, vertelt Baptiste Masschelein, zaakvoerder van Lintoo Projects. “Ik ben opgegroeid in Geluwe en fietste zes jaar lang elke schooldag voorbij deze locatie, op weg naar het College in Menen. Bovendien heb ik samen met de zoon van de aannemer, Vulsteke Bedrijfsgebouwen, de opleiding Bachelor Bouw gevolgd in Aalst.”
Een win-win voor elke partij
Door samen te investeren in dit project, kunnen gemeenschappelijke kosten worden gedeeld en wordt er op een zekere vorm van kruisbestuiving gerekend. Doordat Lintoo Projects de opvolging van de bouwwerkzaamheden voor haar rekening neemt, kunnen de overige partijen zich bovendien op hun core business blijven concentreren. Het gebouw werd ontworpen met het oog op toekomstige groei van de 3 ondernemingen. Daarnaast bieden Lintoo Projects en Decupere & Partners ook enkele kantoorunits te huur aan op hun verdieping vanaf begin 2021. Meer informatie over de mogelijkheden via Lintoo Projects: www.lintoo.be.

Foto van links naar rechts: Beau De Bois (Luc Vulsteke Bedrijfsgebouwen)Hannes Van Damme (Van Damme – Vandeputte Architecten)Hendrik Decupere (Decupere & Partners)Nickolas Vulsteke (Luc Vulsteke Bedrijfsgebouwen)Justin Vandeputte (Prisma Geassocieerde Notarissen)Nicolaas Vermeulen (Prisma Geassocieerde Notarissen)Baptiste Masschelein (Lintoo Projects)Dieter Bonte (Decupere & Partners)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.