Home > Globetrotters, fijnproevers en blije mensen lusten er pap van: jubileumnummer de Boarebreker komt er aan

Globetrotters, fijnproevers en blije mensen lusten er pap van: jubileumnummer de Boarebreker komt er aan

Geschreven op 23 mei 2022 om 11:22 door Mario De Wilde

Met zijn traditionele wandeling doorheen de voornaamste horeca- en handelszaken, aansluitend tips voor een bezoekje bij de buren of een citytrip naar leuke bestemmingen, legde culinair journalist Georges Keters het 25ste jaarmagazine De Boarebreker zopas op tafel. Burgemeester Jean-Marie Dedecker ontving zopas het eerste exemplaar. “Opnieuw een leuk nummer. Ook dit jaar hebben we in Middelkerke heel wat te bieden. De Boarebreker is hierbij een unieke leidraad, zowel voor de inwoner, tweede verblijver als toerist. De vernieuwde Zeedijk en Koning Ridderdijk in Westende, ongestoord fietsen in het hinterland en genieten op een van de vele terrasjes in Middelkerke zijn dit aan de orde. Voeg daarbij heel wat aandacht aan een waslijst van activiteiten met daarbij de bouw van het nieuwe casino, het sportpark Krokodiel, Tastoe, Bier aan Zee en onder andere, uiteraard, de 25ste editie van het Champagneweekend, de onnavolgbare topper aan de kust. Het zijn slechts enkele van de hoogvliegers, zonder daarbij het optreden van ’s lands beste zangtalenten te vergeten, evenement dat plaats vindt in de Proximus Pop-Up Arena. Het is allemaal te beleven in Middelkerke, waar het woord verveling nog moet worden uitgevonden”, stelt burgemeester Jean-Marie Dedecker.

Een begrip aan zee

De Boarebreker is een creatie in jaren negentig gesticht naar een idee van Peter Deseyn, toenmalig uitbater van brasserie Martinick, die samen met Stefan Vander Espt (Boerderij), Jan Vandamme (Falcon), Peter Deleu (Kingston), Stefaan Lauwereins (De Vlaschaard), Johan Sabbe (Chaplin), Franky Demulder (Duinenbad), Gino Lambert (Papillon), Hein Lannoo (Argos) en Dennis Alberdienst (Were-Di) een blad het leven schonken dat het horecaleven in de gemeente zou promoten. Het blad telde vooral horecagebonden publiciteit en culinair journalist Georges Keters zorgde voor de teksten. Het eerste nummer telde 38 pagina’s. Toenmalige burgemeester Frank Verlinde ontving het allereerste nummer. Tien jaar later telde De Boarebreker zowat 100 pagina’s. Naderhand verscheen het blad op kleiner formaat. Deze vernieuwde uitgave strandde evenwel en mede de drukke bezigheden van het intussen uitgedunde bestuur zette men er een punt achter. Exit De Boarebreker.

De Boarebreker 2.0

De trouwe lezers en adverteerders van De Boarebreker bleven evenwel niet lang op hun honger zitten. We schrijven 2012. Culinair en toeristisch journalist Georges Keters (intussen uitgever van Magazine Gastronomie & Toerisme) nam contact met de twee nog restende pioniers Stefan Vander Espt (Ramblas) en Stefaan Lauwereins (Vlass). De Boarebreker kwam in nieuwe handen en werd herboren als De Boarebreker – Gastronomie & Toerisme. Het blad verschijnt intussen niet meer alleen in Middelkerke, maar krijgt intussen ook het gezelschap van de buurgemeenten, aansluitend reisreportages. “De toerist van vandaag blijft niet langer vastgepint aan één bestemming. Met Middelkerke als vlaggenschip en speerpunt blijft de horeca en handel en wandel dik in de kijker bij inwoners, tweede verblijvers, toeristen en dagjesmensen, met brede kijk over de gemeentegrenzen heen”, stelt Georges Keters. Eind deze week ligt de 25ste jaargang op tafel bij de voornaamste diensten van Toerisme en deelnemende horeca, telt 124 pagina’s op glossy papier en is gratis te bekomen.

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.