Home > Globetrade serveert sterrenchefsoep & € 4000 t.v.v. Kortrijkse voedselbedeling de Vaart

Globetrade serveert sterrenchefsoep & € 4000 t.v.v. Kortrijkse voedselbedeling de Vaart

Geschreven op 23 december 2022 om 08:53 door Mario De Wilde

Gisteren organiseerde Globetrade op haar overdekte parking een charity lunch ten voordele van voedselbedeling de Vaart. De omliggende bedrijven van het Benelux- en Kennedy park werden persoonlijk uitgenodigd door de medewerkers van Globetrade. Wie zich inschreef kon rekenen op een heerlijke pompoensoep, bereid door sterrenrestaurant Vol-Ver, een broodje en een kerstdonut. Globetrade zorgde ook voor een gezellige kerstsfeer mét DJ en een heuse grabbelton met items die ze in het verleden hebben ontwikkeld.

“Bij Globetrade ontwikkelen we speelgoed voor kinderen en hun familie. Deze doelgroep ligt ons dan ook nauw aan het hart. De recente berichten over het stijgend aantal lege brooddozen op school zorgden ervoor dat de keuze voor VZW De Vaart als goed doel snel was gemaakt,” licht initiatiefneemster Sofie Boddez van Globetrade toe.

De Vaart is een “sociale kruidenier” en organiseert, in samenwerking met sociale organisaties, voedselbedeling voor gezinnen die het moeilijk hebben. Binnen de huidige economische context zien zij de toevoer vanuit de voedselbank jammer genoeg afnemen, terwijl de vraag juist toeneemt. De Vaart is dan ook op zoek naar financiële middelen om bijvoorbeeld extra porties verse groenten en fruit te kunnen verdelen. Naast het steunen van een goed doel, was het initiatief van Globetrade ook een prima opportuniteit voor de verschillende bedrijven in het Beneluxpark en Kennedypark om elkaar wat beter te leren kennen. Globetrade slaagde erin om maar liefst 400 personen warm te maken, goed voor een opbrengst van 4000 euro. “Het enthousiasme van onze mensen en de omliggende bedrijven was hartverwarmend. Dit smaakt naar meer. We kijken alvast uit naar onze volgende actie in de zomer”, zegt Sofie Boddez.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.