Home > Gisteren was er in Rekkem de eerste ‘Safety Battle’ voor de transportsector

Gisteren was er in Rekkem de eerste ‘Safety Battle’ voor de transportsector

Geschreven op 10 maart 2023 om 09:17 door Mario De Wilde

Gisteren was het zover, de eerste ‘Safety Battle’. A-SAFE, VDAB, Hilaire Van der Haeghe, Sioen, Febelsafe en Transportmedia starten dit initiatief om de mensen achter het beroep uitdrukkelijk in de bloemetjes te zetten, om te focussen op het belang van een veilige werkomgeving. Heftruckchauffeurs hebben een stressvolle baan. Ze moeten dagelijkse deadlines halen in hectische omgevingen. Liantis constateerde in 2022 meer dan 1.500 ongevallen. Om die reden willen de partners extra aandacht vragen voor veiligheid binnen de sector. Met meer dan 2.000 openstaande vacatures, is er dus een grote behoefte aan bekwame heftruckchauffeurs in ons land.

Het is een fantastische baan die impact heeft op elke consument. Elk product dat over de toonbank gaat, is uiteindelijk vervoerd met een heftruck, of het nu gaat om ruwe grondstoffen, halffabricaten of de nieuwste schoenen die je online hebt besteld. Goede afspraken in magazijnen en geluids- en lichtsignalen kunnen werknemers waarschuwen wanneer er gevaar dreigt en zo de veiligheid van de heftruckchauffeurs vergroten.

Gisteren werd in Rekkem de Safety Battle West-Vlaanderen geïntroduceerd. “Omdat het werk van heftruckchauffeurs vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd, wilde het team dit benadrukken dat dit helemaal niet het geval is. Het was een goed moment om stil te staan bij hoe ze de veiligheid op de werkvloer kunnen verhogen, iets wat vaak wordt onderschat door de buitenwereld. En er was duidelijk veel belangstelling want ook VRT Laat maakte er nog een reportage over.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.