Home > Gisteren te zien in Zeebrugge. Kijk papa: een band van bijna 4 meter en 6000 kg

Gisteren te zien in Zeebrugge. Kijk papa: een band van bijna 4 meter en 6000 kg

Geschreven op 27 juli 2023 om 13:41 door Mario De Wilde

Gisteren vond er een opmerkelijk transport plaats: een van de grootste vrachtwagenbanden van Europa (3,82 m hoog en ongeveer 6.000 kg zwaar) werd opgehaald bij Bridgestone in Zeebrugge en naar Assen in Nederland gebracht voor het Profile Truckstarfestival dat er dit weekend plaatsvindt.

De zogenaamde giant tire is de grootste band die de Japanse fabrikant Bridgestone produceert. De afmeting is 59/80R63, dat betekent een velggrootte van 63 inch (een vrachtwagenvelg is normaal maximaal 22,5 inch groot). Deze OTR-banden (off the road) worden nog steeds voor een deel handmatig gebouwd in de Bridgestone-fabrieken in Japan. De banden zijn bestemd voor giant dump trucks (extra grote kippers) die ontgonnen gesteentes vanuit mijnputten naar boven brengen. In Zweden zijn er twee mijnen waar dergelijke dump trucks opereren.

De band werd opgehaald in het grootste Europese magazijn van Bridgestone in Zeebrugge. Vanuit dit magazijn vertrekken dagelijks alle banden (voor motor, auto, bestelwagen, vrachtwagen, industrie en landbouw) naar de Profile-servicegarages in de Benelux.

De XXL-band is dit weekend te zien op de 41e editie van het Profile Truckstarfestival in Assen. Er komen zo’n 55.000 bezoekers naar dit internationale feest voor vrachtwagenchauffeurs.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.