Home > GINtastisch in Harelbeke (22 mei) wordt het mekka voor elke ginliefhebber

GINtastisch in Harelbeke (22 mei) wordt het mekka voor elke ginliefhebber

Geschreven op 9 maart 2022 om 17:22 door Mario De Wilde

Het eerste West-Vlaams ginfestival ging door op zaterdag 15 juni 2019, en was meteen een schot in de roos. De 700 kaartjes waren enkele weken voor het festival reeds uitverkocht. Sindsdien organiseerden Eva Vandenheede en Wes Claeys elk jaar met succes het ‘Gin en foodtruckfestival’ dat intussen uitgroeide tot een vaste waarde in de agenda van elke ginliefhebber.
Een gezellig kader, de boerderij
Elk jaar verlegde het festival van locatie, van Kortrijk naar Ledegem. Maar toen Eva en Wes in 2020 een boerderij in Stasegem kochten droomden ze er onmiddellijk van om het festival daar te laten doorgaan. En zo geschiedde, naast een sfeervolle zomerbar en logies kreeg ook het ‘Gin en foodtruckfestival’ zijn vaste stek op de boerderij. Op 21 mei 2022 zal de 4de editie van het festival dan ook terug daar plaatsvinden.
Overname van zus naar broer
Al zijn er dit jaar toch grote veranderingen op til, zo krijgt het festival nieuwe organisatoren. Broer en schoonzus van Eva Vandenheede, Ewoud Vandenheede (34) en Alien Decock (34) hebben heel wat ervaring met het organiseren van evenementen. Zo ondersteunden ze het festival reeds bij de eerste editie met hun bedrijf Not just events. Vanaf dit jaar nemen ze de fakkel helemaal over. Al mogen ze van Eva en Wes de boerderij nog als locatie gebruiken.
Nog meer GIN, is dat niet GINtastisch?
Nieuwe organisators, een nieuwe wind! En omdat Ewoud en Alien het concept zo fantastisch vonden, doopten ze het festival om tot ‘GINtastisch’. De nieuwe naam beschrijft het familiefestival heel goed zoals het is, een feel-good evenement, ongedwongen en een rustige sfeer. Waar kinderen welkom zijn en kunnen spelen. Waar de gin liefhebber meer dan 10 ginhuizen kan bezoeken, maar waar je ook in de zomerbar terecht kan voor andere consumpties. Genieten met een drankje én een hapje, want er zijn uiteraard ook terug foodtrucks aanwezig.
Gin in een circusjasje
Voor de gelegenheid wordt het festival in een circus jasje gestopt. Van circus tent, tot circus animatie. Je waagt je dit jaar op GINtastisch in een kleurrijk sfeertje. Op die manier willen we nog meer inzetten op het familiegebeuren. En de gins op een ludieke manier in de kijker zetten. “Mensen stellen zich soms de vraag of de rage rond gin niet over is. Voor echte liefhebbers is gin geen rage, integendeel, dat bewijzen de nieuwe gins die er elk jaar bijkomen.”
Bevestigde standhouders:
Olive Gin, Deluxe Distillery – Blind tiger, Gille more gin, Volume 7 gin, Hindrickx Jules, J’Hin16, Oki gin, Sir Chill gin, Umami- Distri, Busted Gin, Elvama afrikaanse gins.
Praktische info:
21 mei 2022 11u – 22u
Zomerbar Stasegem, Iepersestraat 103, 8550 Harelbeke
Toegang kost 10€ hiervoor krijg je je eigen gin glas waarmee je van stand tot stand kan gaan om je glas te vullen met een gin(tonic). Je glas vullen aan een stand kost 5€. Kinderen zijn gratis, animaties zijn ook gratis Ticketverkoop via Eventgoose: https://gintastisch.eventgoose.com/

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.