Home > Gilbert Vangampelaere zorgt voor een ruilboekenkast in café ‘A La Cour de St. Cécile’ in Wakken

Gilbert Vangampelaere zorgt voor een ruilboekenkast in café ‘A La Cour de St. Cécile’ in Wakken

Geschreven op 23 december 2021 om 11:14 door Mario De Wilde

Een ruilboekenkast hebben ze nog niet in Groot-Dentergem en daar gaat Gilbert Vangampelaere iets aan doen. Dit zijn mini-bibliotheekjes van privépersonen die vrij toegankelijk zijn voor andere lezers. Je neemt een boek uit het kastje en zet er eentje voor in de plaats. Zelf is hij een veellezer en wilt zijn gelezen boeken gewoon doorgeven aan anderen. Eerst had hij gedacht zelf een ruilboekenkast ineen te knutselen en aan zijn huis te plaatsen, maar daar heeft hij van afgezien.
“Ik heb al veel ruilboekenkasten gezien en het valt mij op dat de boeken ofwel vochtig worden na een tijd, of dat er meer dan boeken wordt teruggestoken, zoals tijdschriften of reclamefolders.’”

Daarom gaat Gilbert voor een ruilboekenkast in een afgesloten ruimte. Deze kast staat in café A La Cour de Ste.-Cécile te Wakken, uitgebaat door Nico Follens. Het is een bruine kroeg zoals in De Paradijsvogels waar je gezellig een boek kan meenemen of zelf er eentje gaat plaatsen en meteen een leuke babbel kan slaan met aanwezige bezoekers of met de waard zelf. Nico was onmiddellijk enthousiast om mee te werken aan het project. Een bibliotheekje dat gratis toegankelijk is en waar iedereen samen zorg voor draagt. Dit bevordert het gemeenschapsgevoel, stimuleert contacten met mensen uit de buurt en brengt mensen opnieuw samen. Als het meevalt gaat Gilbert in nog andere deelgemeenten ruilboekenkasten plaatsen.

1 reactie

Noreen
Geschreven op 2021-12-24 17:50:55
Top! Veel succes en plezier ermee! Naar mijn weten is er wel al een Boekenruilkast in Wakken, cfr mijn lijst : http://users.telenet.be/noreen/Noreen/Vlaamse_boekenkasten.htm Deze ruilboekenkast heb ik meteen ook opgenomen! Als er meer komen hoor ik het graag! Gilbert mag altijd contact opnemen! Fijne Kerst!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.