Home > GIDOS organiseert komend weekeinde internationaal tornooi Powerchair Hockey in Izegem

GIDOS organiseert komend weekeinde internationaal tornooi Powerchair Hockey in Izegem

Geschreven op 5 juni 2019 om 16:27 door Mario De Wilde

De vierde editie van The Flanders Cup, een internationaal tornooi Powerchair hockey, vindt a.s. weekeinde van 8 tot 9 juni plaats in Izegem. Sportclub Gidos, verbonden aan het Dominiek Savio Instituut in Gits, organiseert dat sportevenement voor mensen met een fysieke beperking om de twee jaar. Arthur De Sloover, hockeyspeler bij wereldkampioen The Red Lions: “De sport mag dan wel minder bekend zijn, maar de passie die spelers uitstralen is groot en dat is erg mooi om te zien.”nDe vierde editie van dit uniek evenement verwelkomt twaalf teams uit België, Duitsland, Italië, Nederland en Zwitserland. Met de opbrengst wordt GIDOS gesteund in de zware kosten die gepaard gaan met het beoefenen van deze sport. Een elektrische sportrolstoel kost 15.000 euro.

Powerchair Hockey is een teamsport voor spelers in een elektrische rolstoel. Twee teams met elk 5 spelers rijden aan ongeveer 18km/u in elektrische sportrolstoelen op een groot speelveld. Ze proberen het vaakst te scoren met een kleine, witte gatenbal in een goal van amper 20 cm hoog. Fysiek sterkere spelers proberen met een floorball stick te scoren of de bal af te pakken. Anderen spelen met een stick die aan hun rolstoel vastzit, een T-stick, en blokkeren de tegenstander. De doelman heeft ook een T-stick. Doordat niet elke speler evenveel kracht heeft, wordt er erg strategisch gewerkt om de tegenstander te slim af te zijn. De sport gaat er snel en soms hard aan toe, maar net dit maakt het een leuke sport om naar te kijken. Supporters gaan er helemaal in op.

Alle deelnemers delen dezelfde passie voor G-sport. Die passie heeft Arthur De Sloover, speler bij de Red Lions, beleefd en gevoeld tijdens zijn bezoek bij GIDOS. Ondanks een beperking blijven de sporters zich elke dag inzetten voor hun sport. De werking van GIDOS staat of valt bij het werven van vrijwilligers en fondsen. De ‘Flanders Cup’ is een uniek moment om hiervoor een oproep te doen. Daarnaast is het de uitgelezen kans om G-sport kenbaar te maken aan het grote publiek.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.