Home > Ghistelinck Autobedrijven uit Waregem zet in op fietsleasing voor werknemers

Ghistelinck Autobedrijven uit Waregem zet in op fietsleasing voor werknemers

Geschreven op 14 april 2022 om 16:14 door Mario De Wilde

Fietsleasing zit in de lift! Vorig jaar zag Lease a Bike het aantal leasefietsen meer dan verdubbelen tegenover het jaar daarvoor. Naast andere extra’s bovenop het loonpakket zoals maaltijdcheques, een bedrijfswagen, laptop of telefoon, zetten steeds meer bedrijven in op leasefietsen voor hun werknemers. Eén van deze bedrijven is de West-Vlaamse onderneming Ghistelinck Autobedrijven nv, met 10 filialen in België en Noord-Frankrijk en zijn flagship showroom en kantoren in Waregem.

Dit jaar alleen al sloot Ghistelinck Autobedrijven twaalf contracten af voor bedrijfsfietsen bij Lease a Bike. Het ging zowel om e-bikes, damesfietsen als om koersfietsen, die zowel gebruikt worden voor het woon-werkverkeer, als het privéverkeer. Dat kan, want de werknemer moet enkel kunnen aantonen dat hij of zij ‘regelmatig’ met de fiets naar het werk gaat. Dat zet de deur open voor fietsen, die eveneens voor de hobby gebruikt worden zoals koersfietsen.

“Met dit flexibele aanbod spelen we in op de wensen van onze werknemers. Het zorgt voor blije en gezonde werknemers. Tevens is een fiets leasen zo’n 40% goedkoper dan hem meteen te kopen. Na de leaseperiode kan men kiezen om de fiets voor een nieuwe in te ruilen, of hem zelf aan te kopen voor 15% van de nieuwprijs. Zo komt de duurdere fiets van hun dromen, die men bij de lokale fietshandelaar kan aanschaffen, een stuk dichterbij. Dat ze de fiets ook in hun vrije tijd gebruiken, en zo meer gaan bewegen en gezonder leven, is een mooie win-win,” aldus Danny Vermeulen, HR Manager bij Ghistelinck Autobedrijven.

Het gebruik van een leasefiets hoeft trouwens een bedrijfswagen niet uit te sluiten. “Werknemers kunnen beide aangeboden krijgen, voor zover dit binnen de bakens van het cafetariaplan past. Verplaatsen werknemers zich met hun leasefiets naar het werk, dan ontvangen zij een fietsvergoeding. Gebruiken ze daarentegen hun bedrijfswagen, dan wordt de fietsvergoeding uiteraard niet toegepast,” zegt Danny Vermeulen, die nog een grotere populariteit verwacht voor bedrijfsfietsen binnen Ghistelinck Autobedrijven: “De eerste leasefietsen vonden heel wat weerklank binnen het bedrijf en de aanvragen volgden. Ik verwacht dat er binnen dit en twee jaar minstens 30 werknemers een leasefiets zullen gebruiken.

Gemotiveerde werknemers
Vandaag telt Ghistelinck Autobedrijven zo’n 230 werknemers in de 8 Belgische vestigingen, waarvan ruim de helft op het hoofdkantoor in Waregem werkt. Maar het autobedrijf groeit snel en is nog eens op zoek naar 10 extra werknemers. Het aanbieden van leasefietsen kan hierbij helpen. “We merken dat er vanuit nieuwe of potentiële werknemers heel wat interesse bestaat voor leasefietsen. Voor sommigen kan dit zeker een extra stimulans zijn om hen over de streep te trekken,” aldus Danny Vermeulen.

Dit wordt bevestigd door Lease a Bike. “Heel wat klanten gaven ons aan dat ze leasefietsen gingen inzetten om hun werknemers gemotiveerd, betrokken én gewaardeerd te houden. Een leasefiets kost gemiddeld zo’n 3600 euro, met prijzen die oplopen tot 15.000 euro. Waarom zouden werknemers nog zelf een fiets kopen als ze deze via hun werk kunnen regelen?,” aldus Jaouad Auragh, woordvoerder van Lease a Bike.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.