Home > Gezocht: twaalf ‘Far West’-handelaars uit de Kortrijkse Wijngaardstraat. Premie is beloofd

Gezocht: twaalf ‘Far West’-handelaars uit de Kortrijkse Wijngaardstraat. Premie is beloofd

Geschreven op 24 mei 2023 om 07:03 door Mario De Wilde

De Sinksenfeesten in Kortrijk in het thema ‘The far west’ trekt gangsters aan in de Wijngaardstraat. Geïnspireerd door ‘The far west’, verschuilen ‘Wanted’ individuen zich immers in de Wijngaardstraat. Het kan er dus ruw aan toe gaan. Twaalf handelaars worden tijdens de sinksenfeesten gezocht om een crime. De sheriff in de saloon looft een premie uit voor wie de ‘Wanted’ personen uitlevert. Annemie Annemie Dufromont, een van de twaalf deelnemende handelaars: “Onze stadsgenoten en bezoekers van de Sinksenfeesten krijgen via affiches in de Wijngaardstraat te zien welke ‘Wanted’ handelaars, welke crime ten laste wordt gelegd. Voor de snelle eerlijke vinders ligt een beloning klaar. Ze nemen een boefje mee naar huis en krijgen hier en daar een extra prijs voor hun vangst. Reden te meer om je cowboyhoed en laarzen aan te trekken en te paard naar de Wijngaardstraat te galopperen. Een lasso meenemen is zeker handig, want de gezochte individuen laten zich niet zomaar vangen. Onze lokale handelaars zijn natuurlijk niet alleen ‘Wanted’ of gezocht, maar ook gewild voor hun spirit. En dat willen we door samen te werken symbolisch en speels laten zien. Want de lokale handelaars maken het (fijn) leven in onze stad.
Deelnemende zaken en hun handelaars

-De Vreemde Eend – Annemie Dufromont

De Vreemde Eend is een cadeauwinkel vol originele geschenken, die eigentijds en eigenwijs zijn en een boeiend verhaal vertellen. In de buurt van het winkelcentrum K, in het bruisende shoppinghart van Kortrijk, vind je unieke cadeau-ideeën voor verschillende gelegenheden zoals verjaardagen, moederdag, huwelijk, enz. Lukt het niet om zelf je cadeau te bezorgen? Dan kunnen ze dit ook voor jou verzenden naar het juiste adres en verpakken ze je gekozen geschenk voor een online levering.

Wijngaardstraat 24, 8500 Kortrijk. www.devreemdeeend.be

-Brasserie Midi – Jari

Brasserie Midi is een heerlijk verwenadresje voor de hele familie. Het keukenteam onder leiding van Jari en Robin werkt dagelijks met verse producten aangepast volgens het marktaanbod en de seizoenen. Indien iets niet voorradig is maken ze in Brasserie Midi met plezier een andere suggestie voor je. In de zomer kan je uitgebreid genieten van het gezellig terras. Vooral ’s namiddags is de tearoomkaart een echt feest voor zoetebekken. Ook voor feestjes en catering is Brasserie Midi je partner.

Wijngaardstraat 46, 8500 Kortrijk. www.midi-kortrijk.be

-Bakkerij De Korenhalm – Magaly

Alleen die geur al wanneer je bakkerij De Korenhalm in de Wijngaardstraat passeert. In deze warme bakkerij wordt de klant dagelijks op z’n wenken bediend met knapperig verse pistolets en broodjes, heerlijke croissants en koffiekoeken, een ruim assortiment verschillende broodsoorten en dat alles ambachtelijk en met veel liefde, geduld én passie bereid met de beste producten. Of Bart Peeters-gewijs: “Ik heb geen idee maar wel een brood voor morgen/ Brood voor morgenvroeg.”

Wijngaardstraat 38, 8500 Kortrijk. www.facebook.com/bakkerijdekorenhalm

-Art-Coco – Sarah

Art-Coco is een eclectische interieurzaak die al jaren de show steelt in hartje Kortrijk. Behalve vintage en antiek vind je hier o.a. ook nieuwe verlichting en accessoires. Hier vind je een eigenzinnige selectie vintage die je zo mee naar huis wil slepen. Italiaanse rieten stoelen van Gio Ponti, opvallende jaren ’60 lampen, gekleurde schapenvellen, alles wat je nodig hebt voor een eclectisch interieur. Je moet het met eigen ogen ontdekt hebben…

Wijngaardstraat 37, 8500 Kortrijk. www.art-coco.be

-De Kaashoek – Brigitte

Sedert 1983 is De Kaashoek een vertrouwd gezicht in de Kortrijkse Wijngaardstraat. Je kan er terecht voor een breed pallet aan binnen – en buitenlandse kazen. Kaasspecialist Brigitte help je graag kiezen welke smaken het best bij jou passen. Kom gerust haar mooi verzorgde en overzichtelijke winkel bezoeken en laat je meeslepen in haar passie. Ook gratis degustaties van nieuwe kazen en wijnen en groepen kunnen na afspraak een bezoek brengen voor proeverijen tegen een economisch prijsje met daarbij de nodige uitleg.

Wijngaardstraat 18, 8500 Kortrijk. www.dekaashoekkortrijk.be

-SpaLounge – Frédérique

LoungeSpa werd geboren in 2007 toen Frédérique het instituut overnam waar ze werkte. Na een korte onderdompeling in de wellnesswereld keerde ze terug naar hartje Kortrijk en naar haar passie: huidverbetering en -verjonging. Bij LoungeSpa geniet je van heerlijke beauty- en relaxarrangementen die oosters geïnspireerd zijn en er wordt uitsluitend resultaatgericht op huidproblemen en huidveroudering. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…. Inderdaad: LoungeSpa.

Wijngaardstraat 12, 1, 8500 Kortrijk. www.loungespakortrijk.be

-Oud Cortryck – Lien en Mathieu

Welkom in het oudste café van Kortrijk voor lekkere bieren, wijn, koffie, enz. Uitbaters van Oud Cortryck zijn Lien Verschaeve uit Marke en Olivier Corion. Vier jaar geleden bliezen beiden dit oude café, dat tien jaar leegstond, nieuw leven in. Het café is toegankelijk voor personen met een beperking, er is ook een toilet voor rolstoelgebruikers en boven is er een kinderhoek vol spelletjes. Lien en Olivier: “We gaan voor een herberg waar vriendschappelijkheid centraal staat, met een heel familiale sfeer. De authenticiteit primeert.”

Wijngaardstraat 10, 8500 Kortrijk. 

-Piets Brillencentrum – Lander

Piets Brilcentrum in de Wijngaardstraat 8 in Kortrijk is al 35 jaar een gevestigde waarde in de optiekwereld. Lander Coppin nam in februari 2020 de zaak over van zijn vader Piet. ‘Dit was uiteraard een pittige periode, want na een maand moest ik al verplicht de deuren sluiten door Covid 19. Ik ben blij dat we opnieuw normaal kunnen werken. Na mijn middelbare studies volgde ik eerst een opleiding grafische vormgeving, maar dat bleek niet echt mijn ding te zijn. Dan besloot ik Optiek & Optometrie te volgen en achteraf bekeken ben ik heel blij dat ik die keuze gemaakt heb. Ik ben meteen na mijn studies gestart hier in Piets Brilcentrum tot ik uiteindelijk in 2020 de zaak heb overgenomen.’

Wijngaardstraat 8, 8500 Kortrijk. www.pietsbrilcentrum.be

-La Gamba Rossa – Isabelle

De leukste Kids concept store in Kortrijk, met decoratie, speelgoed, kledij en schoenen voor kinderen van 0 tot 12 jaar. En ja hoor, we hebben ook vaak wat leuks voor de mama’s of papa’s. 😉 In deze babywinkel en kinderwinkel in Kortrijk zorgen ze voor een mooie, vrolijke collectie en toveren ze graag een glimlach op alle gezichten. Heb je kinderkleding nodig? Wil je kinderschoenen kopen? Wil je kinderspeelgoed kopen? Een Geboortelijst maken? Een cadeaubon online kopen? Kom zeker eens langs!

Wijngaardstraat 4, 8500 Kortrijk. www.lagambarossa.be

-Moodis – Anuka

Sinds drie jaar is de loungebar Moodis geopend en die is uniek in Kortrijk omdat de kleur er om de tien minuten kan veranderen: van geel over groen tot paars en zelfs roze, alles kan. De loungebar is gespecialiseerd in de betere, betaalbare cocktails en mocktails. Moodis is gespecialiseerd in 30 verschillende cocktails en mocktails. Anuka trok een maand naar Amsterdam om er cocktails te leren maken in de European Bartender School

Wijngaardstraat 1, 8500 Kortrijk. www.moodis.be

-Couteaux & C° – Pascal

Dankzij de gedrevenheid en uitzonderlijke vakkennis bouwt Pascal verder aan een indrukwekkend klantenbestand voor zijn slijperij en kookwinkel in binnen- en buitenland. Sterrenkoks zijn kind aan huis, maar ook een hobbykok of particulier staat op scherp na een bezoek aan Couteaux & Co. Als gedreven hobbykok zette Pascal, samen met zijn vrouw Nathalie, intussen ook zijn stempel met Couteaux & Co en breidde hij naast de slijperij ook de kookwinkel uit. Noteer eveneens de populaire workshops.

Wijngaardstraat 1, 8500 Kortrijk. www.couteaux-co.be

-De SkateBoutique – David

Wijngaardstraat 9, 8500 Kortrijk.

1 reactie

Annemie Dufromont
Geschreven op 2023-05-24 08:59:13
Dit verhaal is zo mooi gebracht, een geweldig grote dank je wel.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.