Home > Gezocht: oppasser voor twee dromedarissen en enkele fazanten in Knokke-Heist

Gezocht: oppasser voor twee dromedarissen en enkele fazanten in Knokke-Heist

Geschreven op 13 oktober 2022 om 08:36 door Mario De Wilde

Het Cultuurcentrum en de gemeente Knokke-Heist stellen in het najaar de grote tentoonstelling Koen Vanmechelen – Cosmopolitan Renaissance voor. De kunstenaar Koen Vanmechelen is een van de belangrijkste en internationaal meest actieve kunstenaar van het huidige, turbulente tijdsgewricht. Een zeer boeiende, indrukwekkende expo waar de goede verhouding van de mens tot zijn leefwereld en de onderlinge verbondenheid tussen alle levende wezens essentieel is.

Taak 
Tijdens de openingsuren van de expo sta je in voor het vriendelijk onthalen van de bezoekers, loop je rond in de verschillende zalen en geef je toezicht in de expo, je spreekt publiek aan indien ze te dicht bij de kunstwerken komen, je beantwoordt basisvragen van bezoekers. Vooraf krijgt je een rondgang in de tentoonstelling zodat je de opzet van de expo kent.  De expo is dagelijks geopend tussen 10 en 18 uur, gesloten op dinsdag, behalve tijdens schoolvakanties. Er zijn enkele laatavond bezoeken mogelijk (nocturnes) op 9 en 23 november, 16 december en 13 januari, telkens open tot 21 uur. Je bent aanwezig in shiften volgens je eigen mogelijkheden.

Je hebt enige affiniteit met kunst en je bent bereid je wat te informeren over de expo en de kunstenaar. Je bent in staat om vragen van bezoekers te beantwoorden op een attente, vriendelijke en behulpzame manier. Voor alle duidelijkheid, je hoeft geen gids te zijn.  Zin? Aarzel niet en neem contact op.  Contact Nancy De Voogt – nancy.devoogt@knokke-heist.be – T 050 630 430 . Geef door welke dagen of momenten je beschikbaar bent.

Dierenverzorger – Tentoonstelling Koen Vanmechelen 
Periode 21 okt 2022 – 20 januari 2023 /dagelijks 1 uur + 1x per week 2 uur, uren zijn vrij te kiezen – Cultuurcentrum
In het kader van de boeiende tentoonstelling van Koen Vanmechelen, waar mens en dier centraal staan, wordt in de tuin van het Cultuurcentrum een heuse loopweide voorzien voor twee dromedarissen die deel uitmaken van de kunstinstallatie van Koen Vanmechelen. Ook in de hal van het Cultuurcentrum komen enkele fazanten in een grote kooi.

Taak 
Je bent dierenverzorger en staat in voor de dromedarissen in de tuin waarbij je dagelijks hooi, vers water en voeding geeft in de stal, je mest wekelijks de stal uit en strooit vers hooi waar nodig. Binnen in de expohal van het Cultuurcentrum sta je in voor de fazanten waarbij je controleert op voldoende voeding en water, de kooi uitvegen, planten in de kooi water geven, eventuele problemen opmerken en melden. De dieren mogen niet aangeraakt worden.

Heb je een hart voor dieren en weet je om te gaan met (grote) dieren, ben je bereid om je wat vuil te maken, ben je opmerkzaam en kan je zelfstandig werken? Dan is dit de geknipte vrijwilligerstaak voor jou! Informeer voor deze unieke, kortdurende vrijwilligerstaak.  Contact Marian Mathot – marian.mathot@kknokke-heist.be – T 050 630 468 . Geef door welke dagen je beschikbaar bent.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.