Home > Gezocht in Brugge: mensen die hun schaakpassie willen doorgeven

Gezocht in Brugge: mensen die hun schaakpassie willen doorgeven

Geschreven op 30 maart 2022 om 08:49 door Mario De Wilde

De Koninklijke Brugse Schaakkring (KBSK) is op zoek naar gepassioneerde mensen die hun schaakkennis willen doorgeven. De club heeft al lang een bloeiende jeugdwerking, maar die is er niet zomaar. Een heel team staat elke week klaar om de jongeren de knepen van het schaken bij te leren. Sinds dit jaar hebben ze ook een extra uitdaging. Veel volwassenen zijn nu immers voor het eerst in onze club gekomen en ook zij zouden graag iets bijleren.
Daarom zijn ze op zoek naar:
• Trainers/lesgevers: Zie je het zitten om je schaakkennis door te geven aan jongeren en volwassenen? Door de groeiende vraag naar lessen hebben we nood aan extra trainers. Je wordt ingeschakeld in het bestaande trainersteam en kunt ook begeleid worden om het lesgeven onder de knie te krijgen.

Kun je bijna elke week wat tijd vrijmaken op zaterdagvoormiddag, dan is dat natuurlijk ideaal voor ons. Maar ook als je bv. maar 1 keer per maand een sessie kunt geven, dan helpt ons dat al vooruit.

• Occasionele lesgevers: Zie je het zitten om clubgenoten af en toe iets bij te leren in groep, op het moment dat het jou past? Meld je aan en we zullen sessies organiseren.

• Schaakpeters: Heb je zin om nieuwkomers op sleeptouw te nemen zodat ze onze club en activiteiten sneller leren kennen? Wil je af en toe met de speler of spelers onder jouw hoede wat gespeelde partijen analyseren voor concrete tips?
Wat kunnen we bieden:
• Je zult deel uitmaken van het opleidingsteam van onze jeugdwerking.
• Er is begeleiding die je van de nodige tips zal voorzien om het plezier voor jezelf en je leerlingen zo hoog mogelijk te houden.
• Er is een kleine vergoeding voor je moeite. Je zult er niet rijk van worden maar je zult wel af en toe een rondje kunnen geven in de club.
• De waardering van je leerlingen. Niet te onderschatten.

Je hoeft zelf geen topschaker te zijn om lesgever te worden! De grootste groep leerlingen die we hebben, zijn de beginners die nog de regels en de basistechnieken aanleren. Iedereen komt dus in aanmerking en iedereen kan zijn/haar passie doorgeven. Meer info bij Tom Piceu – jeugdcoördinator – jeugd.kbsk@gmail.com en www.brugseschaakkring.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.