Home > Gezinsbond zette talrijke gezinsvriendelijke corona-acties in de kijker

Gezinsbond zette talrijke gezinsvriendelijke corona-acties in de kijker

Geschreven op 18 mei 2020 om 15:59 door Mario De Wilde

Afgelopen vrijdag 15 mei, de Internationale Dag van het Gezin, zette de Gezinsbond meer dan 200 initiatieven in de kijker die zich in deze coronaperiode voor gezinnen hebben ingezet. Alle initiatieven die de Gezinsbond bereikten (via een nominatieformulier) ontvingen een kleine attentie, 120 van hen krijgen daarbovenop een mooie plantenbak aan de deur overhandigd. “Al van bij het begin van de semi-lockdown zagen we veel initiatieven opborrelen om gezinnen in deze moeilijke periode te ondersteunen. Onze leden hadden via een online nominatieformulier aangegeven welke initiatieven de voorbije periode echt het verschil hebben gemaakt”, aldus de Gezinsbond.

Veel initiatieven om gezinnen te ondersteunen

“Veel gezinnen hebben het vandaag zwaar, want ze moeten veel balletjes in de lucht houden. Ze werken eventueel in de zorg of ze werken van thuis uit en moeten ook voor een eigen gezin zorgen, ze moeten de was en de plas doen en tegelijk de boodschappen doen voor oudere familieleden, ze moeten ook hun kinderen begeleiden bij het schoolwerk. Maar vanaf het begin van de semi-lockdown zagen we initiatieven opborrelen om gezinnen in deze moeilijke periode te ondersteunen. Om hen een hart onder de riem te steken, zullen we op de Internationale dag van het Gezin meer dan 200 initiatieven expliciet in de kijker zetten, 120 van hen krijgen ook een plantenbak bij hen thuis overhandigd”, zegt Elke Valgaeren van de Gezinsbond.

Meer dan 200 inzendingen via eigen achterban

De Gezinsbond koos de initiatieven niet zelf, maar deed daarvoor een beroep op de eigen achterban. Via een online nominatieformulier kon iedereen zijn of haar school, sportclub, buur, onthaalouder of collega nomineren. “We kregen in totaal 230 nominaties binnen. Van de handige tips die de school deelt, de online trainingsschema’s van de atletiekclub, de leuke opdrachten van de dansjuf, de zoektochten van de jeugdbewegingen, de buurt die samen van op afstand zingt voor een jarig meisje tot de enthousiaste onthaalouders die de kinderen nog altijd opvangen. Alle genomineerd initiatieven krijgen een leuke attentie, 120 van hen zullen we daarbovenop verrassen met een mooie, duurzame plantenbak die we vrijdag aan de deur zullen overhandigen. Ook de virologen en medische experts die ons beschermen en daarbij ook aandacht hebben voor de noden van de gezinnen, brachten vrijdag een bezoekje van de Gezinsbond”, besluit Elke Valgaeren van de Gezinsbond.

Onderstaande initiatieven kregen op de Dag van het Gezin een bezoekje van de Gezinsbond, alle andere initiatieven kregen een koerierdienst op bezoek.

Regio West-Vlaanderen

-De Berenjacht – Sint-Kruis (overhandiging om 18u45) Jana Dabaut was de initiatiefnemer van het organiseren van een berenjacht, heel veel gezinnen hebben deze berenjacht ondertussen overgenomen met meer en meer creatieve zaken zoals opdrachtjes die erbij gekomen zijn. Bedankt Jana om dit initiatief te lanceren!

-Karateclub Okinawa Geluwe – Gullegem Onthaalmoeder uit Wakken – Wakken (overhandiging om 15u30)

-Kloen vzw – Roeselare (overhandiging om 10u45)

1 reactie

Anne Marie Van Meulebroeck
Geschreven op 2020-05-18 16:07:27
Mooi initiatief. Fijn om deze positieve dingen in deze rare tijden te lezen!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.